Po odluci Vlade Srbije Narodni muzej Beograda ubuduće nosi naziv Narodni muzej Srbije

Izvor:
Beta, Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak kojim se odobrava izvoz pšenice u Italiju, kao i odluku o promeni naziva Narodnog muzeja Beograd u Narodni muzej Srbije.

Iz Vlade Srbije je saopšteno i da je usvojen Akcioni plan za sprovodjenje strategije razvoja pravosudja za period 2020. do 2025. godine, u periodu od 2022. do 2025. godine”, kao i da “ovaj operativni dokument sadrži mere za sprovodjenje ciljeva planiranih u Strategiji, a koje se odnose na jačanje nezavisnosti i samostalnosti, nepristrasnosti, odgovornosti, stručnosti i efikasnosti pravosudja, kao i razvoj e-pravosudja”.

“Na sednici je usvojen Zaključak kojim se odobrava izvoz merkantilne pšenice i merkantilnog kukuruza pravnim licima koji ove proizvode izvoze u Italiju, na osnovu ugovora zaključenih pre stupanja na snagu Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno – prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo”, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije procenila je da izvoz merkantilne pšenice “neće izazvati poremećaje u funkcionisanju poljoprivredno-prehrambenog sektora naše zemlje i neće ugroziti prehrambenu sigurnost stanovništva”.

Na sednici Vlade doneta je i odluka o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

Doneta je i Odluka o utvrdjivanju godišnjeg plana obrazovanja odraslih u Srbiji za 2022. godinu nakon što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prikupilo potrebne podatke.

Vlada je donela odluku o promeni naziva Narodni muzej u Beogradu u Narodni muzej Srbije, kako je navedeno, “na osnovu njegove uloge kao centralne ustanove za zaštitu muzejske gradje na teritoriji Srbije”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare