Da li je Šir-Kan ubio Bambija?

Izvor:
Politički.rs

Godinama je brkati provincijski uča vodio svoje učenike na ekskurzije u glavni grad i svake godine bi se desilo da zveri pojedu nekoliko učenika u zoološkom vrtu.

Piše: Danko B. Marin

Dečica su gledala crtane filmove i volela su njihove junake – razne tigrove, mede, pantere, lavove, pume,… Po dolasku u vrt učenici su odmah uskakali u prostor u kom su obitavali njihovi filmski ljubimci. Uča ih je s osmehom posmatrao i nije skidao sa ograda na koje se pentraše radosna dečica.

,,Ne treba da gledaju kapitalističku potrošačku kič kulturu!“-besno je mrmljao uča u svoje bujne brkove. Posle je po kili (nekad) žive vage naplaćivao bivše učenike od upravnika vrta.

Prođe neki period…. Ožalošćeni roditelji posle pogledaju crtane filmove pojedene dece. Proniknu u svu pokvarenost imperijalističke kulture koja donosi neprijatnosti prosvećenom prosvetnom radniku. Znali su oni da prosvetar uzme neku paricu od mesa njihove dece… Što da ne?! Ni oni nisu morali kupovati sanduke za pokojne!

TEŠKA VREMENA U SOCIJALISTIČKOM RAJU?

Neeee, ne mogu biti nikad teška!

Svi su zadovoljni:

-glade brke site životinje (i brkati uča)

-roditelji plaše mlađu decu crtanim filmovima Volta Diznija, umesto da se trude da izmišljaju strašne priče o arhaičnim karakondžulama, zduhačima, vukodlacima i sličnim reliktima primitivne nacionalističke srpske ( & srBske) zajednice

-direktor zoološkog vrta dobija nagrade za human odnos prema ljudožderskim životinjama (ljudožderi su jednim delom ljudi!) od raznih belosveCkih organizacija za zaštitu ljudskih prava životinja

Posao cveta, cveta razumevanje… Ponekad dođe do smene upravnika vrta ali skladni odnosi nisu trpeli sve do postavljanja nekog zaista NOVOG čigrastog bundžije obrazovanog na trulom i bogatom Zapadu. On je odmah pozvao učitelja…

Poplašeni uča je doleteo svojim helikopterom i VEOMA SE OBRADOVAO VIDEVŠI NOVAJLIJU! Desila se ljubav na prvi pogled, DOŽIVOTNO se sprijateljiše, okumiše, a iskusni pedagog uze ključeve od kaveza u kom su boravili tigrovi. Otključa ljubazni brkica vrata kaveza i gurne čigrastog novajliju unutra!

,,Šir-Kan nije dobar!“- poslednje su reči dekadentnog gledača Volta Diznija (večitog hepienda).

Brkajlo zacokta, očešlja brčine i odjuri da natoči gorivo. Vreme je za nagrade iz inostranstva, iz pobedničkog demokratskog raj(H)a.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare