Vladika Nikolaj: Ne kupajte se braćo Srbi, to je đavolja i čivutska rabota!

Vladika Nikolaj: Ne kupajte se braćo Srbi, to je đavolja i čivutska rabota!

Po mišljenju velikog broja onih kod kojih je preostalo nešto od zdravog razuma,  u Srbiji postoje samo dva čoveka za koje možemo reći da su novinari, pravi novinari.

To su Milan Milenković i Mile Perić.

Vladika Nikolaj: Ne kupajte se braćo Srbi, to je đavolja i čivutska rabota!
Milan Milenković i Mile Perić, Foto: Privatna arhiva

Da ih hvalimo nema potrebe, ko se do sada nije upoznao sa njihovim radom, neka obavezno potraži bar njihove emisije na Jutjubu OVDE i OVDE.

Sve ostalo što sebe naziva ili ih nazivaju novinarom, uključujući i nas, ni zbog znanja, ni časti, ni zbog cene za koje se prodaju i kupuju nije vredno ni pomena.

Tenutno je u Srbiji glavna tema koronavirus, naš sveznajući predsednik nam preporučujemo da peremo ruke i drmnemo po koju domaću ljutu, dok nas je pre izvesnog vremena Mile Perić preko društvenih mreža podsetio na premudre reči, u pravovernih Srba omiljenog vladike Nikolaja Velimirovića.

Ima Sveti Nikolaj bezbroj takvih mudrolija koje je zapisivao ili zborio savetujući svoj napaćeni narod sa bezbedne udaljenosti a mi ćemo sa vama podeliti za sad samo ovu:

Vladika Nikolaj: Ne kupajte se braćo Srbi, to je đavolja i čivutska rabota!
Ilustracija, Foto: Wikipedia, Pixabay

Vodovod i kanalizacija kao moćni institucionalni neprijatelji svetosavskog naroda:

“Pronalasci evropski doveli su čovečanstvo na obronak propasti, doveli ga u duhovni mrak i u mračnu kvarež kakva se ne pamti u istoriji čovečanstva.

Jer sve svoje pronalaske Evropa je uperila protiv Hrista; da li po svome sopstvenom krivoumlju ili po nagovoru Jevreja, ne znamo…

Revnost za čistoćom postala je manijom za čistoćom.

No nažalost, i ovde je Čivutin umešan… Vodovod, vodovod, vodovod. Kupatila, kupatila, kupatila! Čistoće, čistoće, čistoće!“

— Nikolaj Velimirović (1880-1956), citirano prema “Kroz tamnički prozor – poruke srpskom narodu“, Hilmansir, 1985.

Zato braćo Srbi i sestre Srbkinje, poslušajmo premudrog Nikolaja, zazidajmo vrata na kupatilima, polupajmo česme i fontane i ne zapirajmo se bar do Đurđevdana i to tada isključivo na potoku, sve u inat od masona proizvedenom koronavirusu.

Ako je neko član SNS i baš mora da posluša Irinejevog lava Aleksandra i mora da se plakne, nek plati najbližem popu da mu najpre osvešta vodicu u kojoj će potom da se zapira.

Al’ samo subotom i nikako kad je post!

Čivuti su to bre, Čivuti…

M. Milovanović

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran Štros
Zoran Štros
4 godine pre

čistoća je pola zdravlja
a
šporkica (zmazanoća)
je druga polovica

Mlad čovek
Mlad čovek
2 meseci pre

Nadam se da ste već pocrkali matori drugosrbijanski izrodi komunistički. Ako ne razumete šta je vladika hteo da kaže time i šta je suština poruke (to je za vas viša matematika, jer prazne i sitne duše to ne mogu da dosegnu), onda ne uzimajte njegovo sveto ime uzalud. Kad pomrete svi vi drugosrbijanska gamad, izrodi komunjara što pobiše sve uglednije i kvalitetnije ljude, decu, žene, tek tada će u ovoj zemlji biti bolje.