Kraljevski fudbalski klub Ravna gora šampion Međuopštinske lige Beograd!

Kraljevski fudbalski klub Ravna gora, jučerašnjom pobedom nad FK Avala 1939 rezultatom 5:2, postao je prvak Međuopštinske lige Beograd.

Samo nešto više od godinu dana, od ideje potekle s Ravne gore pa do osnivanja fudbalskog kluba, pod blagoslovom dinastije Karađorđević, i takmičenja u međuopštinskoj „šestoj“ ligi FSB u sezoni 2021/2022, godine, bilo je potrebno da momci i uprava KFK Ravna gora pokažu šta znači biti kraljevski klub, negovati četničku i ravnogorsku tradiciju i nositi ime svete srpske planine.

Prva takmičarska sezona i odmah prvi trofej, nešto je što se ne dešava često na ovim prostorima.

Kakva utakmica, kakvo veče, kakva radost..
“...a posle prvog poluvremena nije delovalo da će tako i biti.
Utakmicu smo počeli fenomenalno. Već u 5. min poveli smo nakon auta kapitena Baranina i nespretne reakcije golmana koji vrhovima prstiju kači loptu u letu i ubacuje u svoju mrežu. Međutim, radost je kratko trajala. Gosti fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 35 metara izjednačuju rezultat, a vrlo brzo i preokreću u svoju korist. Na poluvreme odlazimo sa golom zaostatka i zebnjom u srcu…“, prepričali su tok utakmice na svojoj Fejsbuk stranici iz KFK Ravna gora.

“…a onda je došlo i drugo poluvreme. Poluvreme za anale, za istoriju, za večnost..
Započinjemo ga identično kao i prvo. Aut u kazneni i spretna reakcija probuđenog Đokića, za izjednačenje i veliko slavlje.
Gosti se još nisu oporavili od šoka, a kontru Ace Đokića ovaj put pretvara u realizaciju Čvorović za preokret i vođstvo od 3:2.
Ovo je bio pogodak od koga se gosti nisu oporavili do kraja meča i još dva identična gola prvo Milićevića, a potom i Čvorovića stavljaju tačku na ovaj duel i sezonu.
Veliki naklon i poštovanje dugujemo ekipi Avale, koja je odigrala jednu fenomenalnu utakmicu i celu sezonu i velika je šteta što iz naše grupe ne mogu dve ekipe da idu u viši rang, jer su to svakako zaslužili. I pored poraza koji su doživeli u ovako bitnoj utakmici smogli su snage da se viteški izdignu, priđu našim momcima i aplauzom čestitaju na pobedi i prolasku u viši rang. Ne sumnjamo da će i oni već sledeće godine slaviti na isti način.”

I slavlje je moglo da počne:

Interesantno je da je KFK Ravna gora pobedio i postao šampion samo par dana pre “Četničkog dana” koji se među srpskim narodom obeležava još od 1925. godine.

Kao što je ostvarena pobeda u fudbalu, nema sumnje da je došlo vreme i za pobedu ravnogoraca u Srbiji, i odlično zna svaki srpski prijatelj i neprijatelj da, nekom na radost a nekom na očaj,  “Ravna gora, pobediti mora”.

Pogledajmo kako to šampioni rade:

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar