MILAN VASIĆ I DEJAN PETROVIĆ – BAJKA O KOSOVU I METOHIJI: “Ja sam momče sa Kosova” (VIDEO)

MILAN VASIĆ I DEJAN PETROVIĆ – BAJKA O KOSOVU I METOHIJI: “Ja sam momče sa Kosova” (VIDEO)

Glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović udružili su se i snimili novu verziju stare pesme “Ja sam momče sa Kosova” Svetomira Ilića Sikija iz 1988. godine, a spot za tu numeru, predstavljen je danas u Radio Beogradu.

Spot se može naći i na jutjub kanalu PGP RTS, a umetnici ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, piše Blic.

Vasić je rekao da je do ideje došlo slučajno, a nakon što je tu pesmu otpevao u kvizu “Ja volim Srbiju”.

“Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Želeli smo da napravimo bajku o Kosovu i Metohije bez ideje da bilo koga pozivamo u rat. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor”, ispričao je Vasić.

Kako kaže najzaslužniji za fantastičan izgled spota su “braća iz Makedonije”

“Reditelj spota je Ognjen Šapkovski i njegova ‘Melem produkcija’. Snimali su najskupljim dronom, koji je korišćen u nastajanju ‘Igre prestola”’, kaže Vasić i dodaje da je lokacije sam izabrao sam, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je stala iza projekta.

Ivan Jakšić iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla i naglasio da su Vasić i Petrović napravili divnu razglednicu sa Kosova i Metohije

“Kancelarija za KIM tradicionalno pomaže umetnike koji približavaju našu južnu pokrajnu sunarodnicima u ostatku Srbije. To je važno jer osim duhovne i emotivne veze koju imamo sa tim delom zemlje u spotu imamo i vizuelni doživljaj svih lepota Kosova i Metohije, ali ritam stare Srbije”, kazao je Jakšić i dodao da prema istraživanja skoro dve trećine stanovnika naše zemlje nikada nije bilo na Kosovu i Metohiji.

Dodaje da se nada da će ovim spotom uspeti da prenesu srpsku tradiciju i kulturu koji su karakteristični za KIM.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare