Dvizac: Verujem u Deda Mraza, ne verujem u političare, proroke, medije, budale…

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Pixabay

Zašto i dalje verujem u Deda Mraza?! Pa okrenite se oko sebe i shvatićete u koliko gluposti, laži i prevara veruje baš oni koji ismejavaju moje verovanje u Deda Mraza.

Piše Rajko Dvizac

Ne samo što veruju, nego se i ljute ako im se vi ne pridružite u tom verovanju. A moje i njihovo verovanje se bitno razlikuje.

Ja sam sačuvao dete u sebi i verujem jer je Deda Mraz nešto lepo, daruju deci (a bogme i roditeljima) sreću bar na jedan dan. Ja se Deda Mrazu ne klanjam, ja samo želim i maštam svoje snove.

Ovi drugi veruju do idolopoklonstva u nebitne i prolazne političare, lažove, lopove i neradnike. Veruju u sportske idole. Klanjaju im se do zemlje. Pate ako izgube, luduju ako pobede a oni uopšte ne mare za njih. Nikad niko od lažnih idola nije ni sekundu patio zbog vašeg poraza, nesreće. Nikad niko od njih nije se obradovao i pohvalio neki vaš uspeh, sreću. Oni su uvereni i ubeđeni da mi postojimo zbog njih – da bi im aplaudirali, da bi smo im se divili do imbecilnosti – a ne oni zbog nas. Mi živimo svoj i njihov život… Oni – samo njihov.

Da li shvatate razliku?

Ovi što ne veruju u Deda Mraza itekako veruju prorocima, vračarama, medijima, budalama… Veruju u čarobne napitke od kojih će preko noći omršaviti… Veruju u tv reklame da je baš ovo pivo ili onaj keks sjajan… Veruju u nameštene igre za sreću. Veruju u lekove koji nikako da izleče njihovu boljku. Veruju svom direktoru koji se o tuđem trošku vozi skupim automobilima dok se oni vozaju rasklimatanim autobusima gde zimi nema grejanja a leti hlađenja dok im se za prevoz odbija od bedne plate. Veruju predsednicima opština koji ne znaju kako se oni zovu a kamoli šta ih muči.

Ali zato se ljute na nas koji ne verujemo njima, ne prepoznajemo ih na ulici, ne javljamo im se prvi… Ma hajte, molim vas… Što dalje od tih probisveta.

Mogao bih čitavu knjigu napisati o praznim verovanjima i sujetama. Ali neću. Oni ne zaslužuju ni jedno slovo.

Ja ću i dalje ostati dete i verovati u čuda, u Deda Mraza i tako sačuvati bar mrvu nade i sna, da život može biti bolji sa sve nas a ne samo za bitange….

Rajko Roki Dvizac

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar