Godinu dana od smrti Maradone

Izvor:
N1, Foto: Twitter/@sscnapoli

Prošlo je tačno godinu dana od smrti Dijega Maradone. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena preminuo je 25. novembra 2020. godine. Imao je 60 godina.

I dalje traje polemika da li je slavni Argentinac lečen na pravi način. Cela priča je završila na sudu, a na optuženičkoj klupi se nalazi doktori, koji su vodili računa o njegovom zdravlju.

Klubovi za koje je igrao Boka Juniors, Napoli, ali i oni za koje nikada nije nastupao podsetili su se legendarnog El Pibea.

Najveći uspeh kao igrač Maradona je ostvario sa reprezentacijom Argentine 1986. godine, kada je praktično sam vodio do titule šampiona sveta u Meksiku.

U klupskoj karijeri ima devet trofeja sa Bokom, Napolijem i Barselonom. Posebno se pamti njegov period u Napulju, gde je osvojio titule prvaka Italije 1987. i 1990. godine. Napolitanci za njega kažu da je „Bog fudbala“, a i stadion Sao Paolo sada se zove „Dijego Armando Maradona“.

Kao trener nije bio uspešan kao igrač. Najveći uspeh mu je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine sa Argentinom. U duelu za prolaz u polufinale, ubedljivo je poražen od Nemačke 4:0.

Dr Nele Karajlić: Maradona je bio to Sunce slobode. Zastava poniženih i obespravljenih. Istinski bunt protiv Tiranina

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare