U pripremi TV serija o Rolingstonsima

U pripremi TV serija o Rolingstonsima

BIOGRAFSKA televizijska serija o najvećem rokenrol bendu na svetu, Rolingstonsima, uveliko se priprema.

Američki kablovski kanal Ef-eks naručio je scenario od slavnog britanskog pisca Nika Hornbija, autora romana “Haj fideliti” i “Sve o dečaku”. Produkcija je poverena kući Left Bank i ekipi koja stoji iza popularne serije “Kruna”. Poznati bend je dao dozvolu producentima za snimanje, kao i odobrenje da se koristi njihova muzika, pišu Novosti.

Izvršni direktor Ef-eksa Džond Lendgraf potvrdio je vest uz napomenu da mreža napreduje sa razvojem projekta i da su u planu dve sezone serije o prvoj deceniji postojanja “kotrljajućeg kamenja”.

The Rolling Stones Summerfest in Milwaukee - 2015.jpg
By Jim Pietryga – <a rel=”nofollow” class=”external free” href=”https://www.iorr.org/tour15/”>https://www.iorr.org/tour15/</a>, CC BY-SA 3.0, Link

Priča će pratiti Rolingstonse tokom prvih trijumfalnih i tragičnih godina rada. Poseban osvrt biće dat na početke šezdesetih i formiranje benda, kao i prve nastupe, proboj na svetskoj sceni, brojne skandale sa alkoholom i narkoticima, izlazak ključnih ploča, te smrt prvog gitariste Brajana Džounsa 1969. Radnja bi se, navodno, okončala 1972. godine s objavom značajnog albuma Exile on Main Street.

Ovo neće biti prva TV serija o Stonsima u ovom veku. Mik Džeger je bio jedan od koautora HBO serije “Vinil”. Pre toga, Džeger se pojavio kao on u Ej-bi-sijevom sitkomu “Vitezovi prosperiteta”.

Novosti, Foto: Wikimedia

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare