Karleuša napala studente pa dobila odgovor: Školovala si se kod Ćande, Karića i Vranješa

Izvor:
Direktno.rs, Politički.rs, Foto: Društvene mreže

Peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“ održan je juče u centru Beogradu. Građani su se u ogromnom broju okupili ispred Doma Narodne skupštine, odakle su glavnim beogradskim ulicama prošetali do trga Slavija.

Među prisutnima pojavio se i veliki broj javnih ličnosti, najviše glumaca, dok se sa estrade, kao i do sada istakla Seka Aleksić. Ona je podelila nekoliko fotografija sa prepunog platoa i time još jednom poslala podršku građanima, piše portal Direktno.rs.

S druge strane, njena koleginica Jelena Karleuša ne podržava skup. Ovog puta na pevačica je iskritikovala studente, koji u velikom broj prisustvuju ovom protestu, ističući da ne cene dovoljno zemlju koja im je omogućila „mnogo toga“.

– U Americi, na primer, da bi studirao medicinu, moraš da platiš 600.000 dolara, Aham, guglajte. Da bi studirao npr farmaciju, moraš da platiš 450.000 dolara. I tako redom. Ljudi uzimaju „student loans“ ili studentske kredite, kako bi se školovali. Te kredite posle vraćaju sa kamatom decenijama. Primorani su da rade po tri posla kako bi isplatiti dug državi. Počinju sa 16. To se zove surovi američki kapitalizam. Ti postaješ rob sistema do kraja života. Ne platiš li jedan mesec, ti odlaziš na ulicu i gubiš sve. Beskućnici sa visokom školom su u Americi normalna pojava. Kod nas je studiranje besplatno.

FOTO: Društvene mreže

– Platiš knjige i prijavu ispita 600-700 dinara. Država na tebe potroši mnogo da bi se školovao 4, 5 ili 6 godina fakulteta. Uglavnom si na terenu roditelja i ne radiš ništa. Maštaš da odeš u inostranstvo, i tamo radiš kao pas. I živiš kao pas. I ćutiš. A kod nas… Studenti ne ćute! Naprotiv. Glasno ne cene ovakvu zemlju. Jer se sve je bolje TAMO DALEKO, od našeg… – napisala je Jelena.

Na ovo ogavno i besramno prozivanje studenata, Karleuša, za koju nije poznato da li je nešto više od osnovne škole završila, dobila je bezbroj odgovora na društvenim mrežama. U odgovorima i komentarima pretežno se izražavalo gađenje i podsmeh prema osobi za koju se sumnja da je pevačica, a zbog njenih radova i karijere, opravdano se izvode sasvim drugi zaključci o njenoj profesiji.

Na pitanje na tviteru zna li neko koju je školu Karleuša završila, usledili su odgovori a izdvajamo jedan od njih:

“Ćandinu osnovnu, Karićevu srednju (smer telohranitelj) i na kraju Tošićev vakultet (diplomirala na Vranješu)”

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare