Marin: Vašar je prošao, cirkus je ostao

Izvor:
Politički.rs, Foto ilustracija: Printscreen

CIRKUS I VAŠAR, A U ZEMLJI SRBIJI

Vašar, vašar i na vašaru svega kao na vašaru. Vašar je bio politički ali nema veze sve potrebno je vašarski odrađeno. Ponuda, potražnja, procenti, zadovoljstvo-nezadovoljstvo, uvozna roba (strani faktor) i za domaće ovčurage: domaći tor, ražanj,…

Piše Danko B. Marin

Lično SNSveti Vučić nije dobio kvalifikovanu većinu od devet desetina. Jeste kvalifikovanu većinu dobio ali nije 9/10! Kontrol frik ima razlog da se brine. Mi u još većem problemu… Neubedljivi Ponoš izvučen iz turšije isteklog roka trajanja je bez reklame, čestite podrške svoje stranke, održanog velikog mitinga posle niza manjih baš solidno prošao.

Za Narodnu skupštinu Srbije svemogućeg božanstvenog SNSvetog Vučića ni apsolutna većina neće ljuljati na lovorikama. Dobio je relativnu većinu taman da svoj narcisoidni sadizam istresa sadistički na elitu partije kakistokratski odabranu. Mator je Aleksandar Vučić za relativnu skupštinsku većinu ali i gord da prosi ,,koalicioni kapacitet“ od niščih za koje njegova narcisoidna gordost trenutno nije ,,puna srca“ spremna. Divna igra… Vučićev trenutno glavni (jedini?) oponent Dragan Đilas naravno da je zadovoljan. Konačno je faktor iz senke! Kintu spakovanu foteljom ,,pošteno mame mi“ – žutaćku lovu, vlastodržački ulovljenu (trofejnu lovinu) više niko ne pominje.

Druga Srbija bila je Đilasova ciljna grupa. Za tu vrstu ,,ovaca“ našao, unajmio je politikantski vuk kalkulant idealnu čobanicu, poznatu ne samo po devojačkom prezimenu Čobanu. Bivša nepopularna autistična drugarica autonomašica LSV druga Nenada Čanka – zasijala je drugosrbijanskoj eliti ali i mnogim očajnicima kao zvezda vodilja. Bila je LSV ljakse provincijalna tamna zvezda u prisenku stomačine grebatorske, debeloguze politikantske gromade groteske iz Novog Sada. Čobanesa je dostigla kvantitativnu i kvalitativnu promenu. Sosa Pančevka od gusenice Novog Sada postaje leptirKINJA Beograda. Ona vadi iz korpe za smeće popišani ocvali cvetak DOSadnog Dragana. JunaKINJA, heroina čankizma bi izborni spas od fijaska.

Lukavi DraganĐilas (NE)moćnik iz senke zna da je nepopularan čak oduran. Video je iskusno da je Borko Stefanović (menjao ime zbog politikantstva, Borislav je originalno) od istog soja. Borislav ili Borko Stefanović je kao B. Stefanović – drug član šest biblioteka: partija. Proslavio se zataškavanjem afere ,,Satelit“ kao vojnik fanatik DS džihadista, zatim i šetanjem radi šetanja da se smanji bes građana i izvadi SNS vlast iz krize. Smorko Borko je loš dubler Slobinog trgova bauka Draškovića Vuka. Čoban Vuk je nas ovčurage napasao na asfaltu obilnije, uverljivije šetao, vozao da ne padne Slobodan Milošević.

Sosa Čobanu čobanka varošanka lepuškasta Banaćanka bila je ljuti, vreli sos za vašarsko reklamiranje zbrčkane politikantske sPLJESKAVICE. Pljeskavice bez mesa. Hitno se morao pljusnuti neki sos preko neukusne sPLJESKAVICE sojare i zezajmo se dalje za budžetske pare. Sosa iz Pančeva Marinika Tepić uspešno smenjuje lalošku umudrenu novosadsku fleku-flegmu smorka Borka ne metka, nego puvež manevarskog ćorka..Žustra rečita Marinika postaje solidna liderKINJA O’Đilinih bezukusnih mlitavaca. Videsmo posle izbora izbor SNSluzavaca.

Mrtvi pre obračuna ni kontrolore svoje nemaju đilasare kao ni adekvatne opštinske odbore. Potemkinov zaselak-zaseRak kreće u lažnu borbu za slobodu, pravo i pravdu. Đilas ima odnjunjano opravdanje. O-Kej kad komesar tako kaže. Njegova Stranka slobode i pravde će se za slobodu i pravdu zalagati tamo gde treba da slobode i pravde bude po planu kvaziurbanih umišljenika, političkih parazita. Interesuje ih gradsko službeničko mesto, još preciznije beoGRADSKO! Izvadila ih je za vašarske izbore Marinika skakanjeM na sto ispod vašarske šatre i uzimanjem mikrofona. Cajke tralalajke je odradila i posle nestala ispod reflektora. Najverovatnije je otišla da odsvira nešto na klaviru. Ne metaforičnom klaviru. Čobanu zna da svira klavir crno-belih dirki i verovatno se sprema da svira na metaforičnom Belom dvoru. Maže navijačkim bojama bijelo lice: EU, SAD, plavo-žuta ukrajinska,..

Ostrašćena je rusofobno borbena Čanak-Živkovićeva đilasuša podržavajući sveopšti zapadnjački rat protiv Rusije. Nacionalna Rumunka za sada pasivno ratuje, samo u specijalnom ratu aktivno braneći Moldaviju i svoju maticu.

Dobro je prošla i taktička igra sa penzionisanim generalom odabranim za bitku trećepozivca gubitnika. Penzos Ponoš bi odlična navlaka za javnost uvek napaljenu na militarizam. Vojnog škarta JULosave smo zista svi siti i dobro je došla kontrateža u nekom liku odsluženog vojnog roka.

,,Penzos iz parka mobiliše vašarište, to Srbija ište“ je zapažen performans.

Šteta što će ostati bez neke art nagrade za trud. Nadam se da golubovi nisu ispaštali što jedan penzioner sa klupe nije imao vremena da ih hrani. Evo vapaja od mene zbog ,,izbora“ oprostite tići golubići. Kenjajte iz neslobodnog neba slobodno po svima nama – zaslužismo. Bombardujte govnima bez biranja ciljeva, suvišnih pitanja i kajanja.

Na bućkalo ,,penz. gen. Ponoš“ nasrnuše ribe koje idu na tu ribolovačku spravu. Dva soma (obrijanih brkova) pružaju nesebičnu uslugu multipraktik generalu posađenom u politiku. Tupsonije Bo-Ta i Šule Tupson dva soma kapitalca kapitalno se praćakaše izjavama poniženja penzoša Ponoša. Dvojac glupsona dominirao je silno zabavljajući sirotinju da bar na drštvenim mrežama lafontenovski komentariše. Ne zna se ko je više negativnih komentara dobio na bezvrednu temu tupi Bo-Ta ili Šule Tupson? realno bila je mrtva trka. Istorija je neće upisati.

Autistični politikant Boris Tadić i izborna trka? Prisutan po pomijalištima TV laprdalištima neumorno napadnim samohvalisanjem. Angažovao je i botove da prijavljuju na socijalnim mrežama komentare nepovoljne za narcisa i njegovu narcisoidnost. Zaista bolesna ,,odbrana“ bolesnika Bo-Te: jeBOTE!

Uklanjane su postavke u kojima se lično Boris Tadić hvalio svojeručnim krojenjem, osnivanjem SNS!? Sklanjanje njegovih reči je naravno izazvalo dodatni opravdani bes ali glupom i glupsonima objašnjavati jalov je posao. Pri tom Boris je ,,psiholog“ po nekoj diplomi. Tragikomični tutumrak Bo-Ta je ponovo bačen na istorijsko smeće. No, sigurno je još neuveren da je nemoguć za reciklažu. Jeste reciklirao Šešeljeve radikale ali sebe je uspešno uspeo samo da sJebe!

Na posredan način Boris Tadić je ipak poBEDNIK vašarskih izbora. Priznao da je stvotio SNS! Vučiću naprednom je tata, mama naprednjakinja je bio/la open džender Tomanija iz Bajčetine. KoPRCA nas njihovo napredno stranačko čedo, njihovo pile KoPILE Aleks. O-ho-ho, dupli poBEDNIK Boris?

PoBEDA nije dupla. Trostruka je! Da. Tadić je trostruki poBEDNIK!

KoPilac mame Tomanije i tate smorisa Borisa manipulant Aleksandar Vučić je iskoristio vic s bradom u kom Boris Tadić izlazi iz frižidera. Stari frižiderski vic o Tadiću ,,sin“ Aleks koristi za svoj udarni izborni spot. Za pobedu!

Koferče ponovo prođe. Jednostavno Ivica Dačić je sa stranačkim i svojim aferama stavljen u komoru za duboko zamrzavanje izbornog Vučićevog frižidera. Hopsla-opsla, nasmejani debeljko izlazi iz frižidera svež, rumen kao i nikad uvela crvena SPS ruža. Donje komore za salatu, praziluk, šargarepu, boraniju i lako kvarljive zeleniše vašarskog frižidera pred publiku i u skupštinu ubaciše desnicu koja to nije. Paradajz turisti…

Muzika je bila uobičajena. Prijatno je bilo čuti četnički pank Mlađana Đorđevića. Srpski Sid četničkih ,,,Seks pistolsa“ prašio je pošteno po ruralnim područjima.

Novi talas urbane podrumske i garažne muzike predstavljao je Srđan Nogo. Tresao je Srki ništa manje ubojno po asfaltu precizno prorađenim pravničkim akordima. ,,Rekvijem Srđanov za riknuti RIK“ je bio originalan i lično mi legao na srce koje još nije riknulo kao RIK, a kad će? Ne zna se… što je naprasno riknuo RIK podržala je opozicija. Pravilnije ,,opozicija“ i sve po dilu sa glavnim dilerom prava i pravde. Trebao vašarištu mrtav RIK! Niko reanimaciju od bitnih partijskih lidera-lOdera ni da pokuša. Smireno je RIK-u Aleksandar Vučić zabio TV glogov kolac u leš.

Aklamacijom se priznaju pročitani Vučićevi rezultati. Lično ih je on brojao. ,,Prc’o Đuđu ako laže“- OEBS je pre lagao kad ga je kritikovao za… Prvi je Đilas kriknuo sultanu: ,,Evet efendi!“ Tako je i on nešto ubio. Roknuo je svog kandidata za predsednika penzoša Ponoša nekoliko sati posle izbora. Neka zna da mu je mesto na klupi u parku!

Neborbeni general drOgosrPijanaca ne predaje se lako. Vizionar je on ali pogrešne vizije za stranačku pripadnost. Napušta novostvoreni lider svog partijskog lidera izbornog statistu Vuka Jeremića. Ode zakletnik iz Narodne stranke nošen glasovima narodnog nezadovoljstva. Ko da mu kaže da nema političkog kvaliteta da ih organizuje i usmeri? Nagorđen harizmom za jednokratnu upotrebu, opijen vašarskim cirkusiranjem dobija prvog sledbenika i bez formirane stranke!? DrOljastu torbicu vrti stari partijski preletač pisac sLiniša Kovačević. ,,Ja ću da bijem“ urlator, napujdao je svojevremeno svog šefa Kurjaka Džeremaju na dvoboj sa Vučićem. Duel je bio komičan kao i tabanje Sirka iz Oborske. Verovatno je Sirko grickao sir sakriven kod nekog miša u rupici pričajući mišu da je žestok tabadžija bio u Oborskoj ulici u Sremskoj Mitrovici.

,,Pomogao Zdravku Ponošu u kampanji, koliko god sam mogao, pristao da mu budem savetnik, govorio u Čačku, Kragujevu, Šapcu… Sad me Jeremić i Gajić jure da me tuku, vežu za banderu, namažu lice zelenom farbom, oduzmu vozačku dozvolu, isteraju iz stranke i upišu na salsu. Pomagajte, molim vas“- hoće li mu O’Đila pomoći? Zašto Đilas? Postoji dvodecenijsko slinavo napadanje Dragana Đilasa od strane sLiniše Kovačevića: zato!

Tri decenije Aleksandar Vučić je za metu napada imao O’Đilu i odmah posle izbora su se našli u najčvršćem zagrljaju. Vašar je braco, ne loži se na dogme. One su za crkve. Sve se ovde može istrgovati. Vredno je radio sLiniša za Đilasovu onu stvar. MSLM političku…

Etika ima najnižu cenu! Epilog je da nema epiloga.

Vašarska izborna buka se utišala, čisti se smeće ali već se reklamira novi izborni vašar. Vlada Srbije nije ni formirana, mutavi bata Brndžos mumla neke nemušte budalaštine. Naprežemo se tumačeći kao u Pitijinom proročištu. Šta hoće da kaže rejv žurkama uništeni mozak, stiže li bolji život osim u TV reprizama serije tog imena?

Dolaze jedino duhovite dosetke satiričra.

,,CENZUS – NEDOSTIŽNO SOTONINO IZDRKANO MUDO“ reklamira satiričar Srđan Dinčić novu knjigu jednog ovna za kog teško da će i on glasati. Blejao je pred lažnoizborni vašar da je za Vučića. Istog onog AleksandVa VuČiČa koji ga je nekad izdao, bacio kao upotVebljen kuVton. Šešeljevo nekad veliko stado je poslušalo lidera lažičetnika iz komunističke Teritorijalne odbrane pri JNA ali i zaboravilo. Ovčija pamet nekad je praktična. Bar neka korist bi od izbornog performansa!

Vlada Srbije da li će se formirati do novog vašara, podizanja novog cirkuskog šatora u centru vašarišta? Već je decembar označen za novo moguće trošenje sve bezvrednijih para i dragocenog vremena. Srbija će tad biti u frižideru zbog idiokrata i nepostojanja opozicije u totalitarnoj idiokratiji. Neki idiokratiju zovu okupaCIA!

Politički vašar je bio i prošao. Bogataši su nezadovoljni što misle da puno za malo platiše. Sirotinja trpi. Tragično mala kupovno-prodajna moć sirotinju eliminiše iz svega bitnog. Vašar je otišao iz našeg malog grada u globalnom selu.

Cirkus je ostao!

95% građana misli o poskupljenju struje kom je doprineo iritantni zadrigli defektaš Milorad Grčić. Natovljeni devijant Grčić smeje nam se, ceri nekažnjen. Dokaz je grki (gorki) EPS Grčić da osim životne gorčine nikakav izbor za građane u R.Srbiji ne postoji.

Ne postoje ni izbori dok se temeljno sa politikantskim zlim cirkuzanerskim kompradorskim klovnovima, klovnKINJAMA, netalentovanim mađioničarima i političkim zverskim cirkusom nakaza temeljno ne odradi lustracija. Brljaju decenijama i u inostranoj politici da ni pijane kafanske lude ne bi tako zabrljale. Totalno i totalitarno zasraše.

Račun dolazi na naplatu svima nama. Opljačkane pare idu samo nakaradnoj bratiji: kakistokratiji.

Izbor za sve je da svi odgovorni za višedecenijsko stanje-sRanje prve, prave, zdrave, čestite Srbije budu sudski procesuirani i lustrirani.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar