Siniši Malom vraća se doktorat , Mlađa Đorđević pozdravio odluku, traži da ga Porfirije odlikuje

Izvor:
Politički.rs

Upravni sud u Beogradu doneo je odluku kojom se poništava odluka Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija Siniše Malog plagijat, potvrđeno je za Nova.rs.

Politika na svom sajtu prenosi da u obrazloženju presude stoji da „po nalaženju Upravnog suda, za sada ne postoji pravni osnov za donošenje osporene Odluke kojom se poništava diploma o stečenom naučnom zvanju doktora nauka, koju je tužilac stekao odbranom doktorske disertacije pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”, na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine.

Kako podseća Nova.rs, Univerzitet u Beogradu doneo je ranije odluku da je doktorat ministra Siniše Malog plagijat, zbog čega se poništava. Senat Univerziteta u Beogradu doneo je 22. decembra 2021. godine odluku da se doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog poništi zbog neakademskog ponašanja.

To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak.

Mali je i tada najavio da će zatražiti ponovo da se pokrene postupak, na osnovu čega je Upravni sud i zasedao i doneo odluku da mu se vrati doktorat, piše N1.

Đorđević pozdravio odluku Vrhovnog suda
dr Mlađan Đorđević

Predsednik pokreta Oslobođenje dr Mlađan Đorđević, kao stručnjak za duševne probleme, pozdravio je odluku Vrhovnog suda i čak predložio da Porfirije odlikuje Sinišu zbog dosadašnjih pretrpljenih bolova i patnji. Iz izvora bliskih predsedniku Oslobođenja saznajemo da je dr Đorđević zatražio od nekadašnjeg predsednika, mastera Tomislava Nikolića, da se što pre u crkvi u Bajčetini, uz freske Dragice i Tome, docrta i mučenički lik Sinišin, pošto Đorđević smatra da Vučić zbog bola u desnoj ruci, neće naći vremena adekvatno da se Siniši oduži za sve što mu on i srpski narod duguju.

“Kao što sam već najavio, sve je pod kontrolom i sve ide u dobrom pravcu.
Apelujem da se, zbog pretrpljenih bolova i patnji, Mali Siniša proglasi za velikog mučenika i shodno tome odlikuje dostojnim ordenom od šefa odbora za verska pitanja Srpske narko stranke g.Porfirija
Aksios!”, napisao je Đorđević na Tviteru.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare