Dačić: Očekujem dalju saradnju sa SNS; Mihajlović: Dačić se uvek nakači na Vučića

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Wikipedia/Mister No, Instagram, Printscreen YouTube

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem još nije bilo razgovora o personalnim rešenjima i podeli resora u novoj vladi.

Foto: Skupština Srbije

„Mi očekujemo da nastavimo saradnju sa SNS“, rekao je Dačić za list Kurir.

On je naveo da je postignuta saglasnost da dele iste političke ciljeve, da su 10 godina na vlasti i da su „ponosni na sve dobre rezultate“.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da Srbiji treba snažna vlada, koja će da brine o svakom građaninu, jer idu teški dani.
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Mihajlović, koja je i članica predsedništva Srpske napredne stranke, rekla je za TV Prva da ne zna da li će biti u novoj vladi i da je mnogo važnije od toga ko će biti u njoj kako i šta treba da radi nova vlada.

„To su stvari koje su tek ispred nas, u nekim nedeljama“, rekla je ona, govoreći o izboru i sastavu nove vlade.

Na pitanje da li su joj naštetili navodi da je „američki čovek“ ili da uništava srpsku energetiku, ona je istakla da je uvek važno ko šalje kritike.

„Oni koji su me kritikovali i dalje to čine nisu vredni da bih se ja oko toga brinula, znam šta stoji iza mene, znam šta jesam“, rekla je Mihalović.

Na konstataciju da su najavljeni razgovori SNS sa Socijalističkom partijom Srbije, kao prvi u nizu sa potencijalnim partnerima o formiranju vlade, ona je rekla da ona „nije baš za tu priču o socijalistima“ i da se zna da je uvek bila protiv njih.

„Uvek su bili tu, uvek su negde prolazili. I pre 2000. su bili dosta odgovorni za neke stvari i 2000. godine, ali uvek su se provlačili i to mi je krivo. Uvek se nekako nakače i na predsednika Aleksandra Vučića i na SNS“, rekla je Mihajlović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare