Dačić odjebao pravnika Savu: Inicijativa vraćena, puna pravnih nedostataka. ‘Ajmo ponovo to!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je narodna inicijativa o geološkim istraživanjima koja je predata parlamentu od strane inicijative “Kreni – Promeni” vraćena podnosiocima “zato što taj predlog ne sadrži određene pravne preduslove da bi verifikacija mogla da bude data”.

Ivica Dačić zna sa koje strane vetar duva. Zna da je u stvari Aleksandar Vučić glavni sponzor inicijative Save Manojlovića, preko koje bi, zbog nedostataka vremena za njeno donošenje, on kao predsednik Skupštine Srbije ispao glavni krivac. Potom bi se Vučić po ko zna koji put pojavio kao neki spasilac koji će uraditi sve da se ispoštuje “volja naroda”. Zato je Ivica, kako bi naš narod rekao, “odjebao” Savu sa sve njegovim pokretom, ali fino i elegantno, kako samo rade iskusni i lukavi političari, kad naiđu na napaljene i nahuškane budale.

Dačić je ujedno ovim potezom poslao poruku i Aleksandru Vučiću da ovoga puta neće previše trpeti njegove podmukle igrice i ponižavanja.

Dačić je za televiziju B92 izjavio da je to urađeno “zbog nepotpune dokumentacije”, kao i da je inicijativi “Kreni – Promeni” već danas poslat odgovor da imaju 15 dana da otklone nedostatke svog predloga narodne inicijative i da ih dostave narodnoj skupštini.

Tako se Ivica popišao na pravničko znanje Save Manojlovića, kao i na Savine večernje kurseve po Harvardima i Oksfordima.

Prema njegovim rečima radi se o dopuni inicijative “sa proceduralnog aspekta”, kao i da će biti verifikovana “kad otklone nedostatke”.

“Svi smo veoma zainteresovani za životnu sredinu, ni jedna ideja koja ide ka tome da se daje doprinos zaštiti životne sredine neće biti odbačena”, rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, nakon verifikacije narodna inicijativa ima rok od 90 dana za prikupljanje potpisa.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare