Dačić: Razgovarao sam s Vućićem, nastavljamo koaliciju i posle izbora. Opozicija nema šanse da pobedi u Beogradu

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen Facebook/ Социјалистичка партија Србије - Socijalistička partija Srbije

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je danas izjavio da opozicija svoje nade temelji na očekivanju pobede u Beogradu na izborima u iduću nedelju, 17. decembra, ali da “nemaju šanse” i rekao da se “nekom novom DOS-u” neće ponoviti “prevara 5. oktobra” 2000. godine.

“Ne bih se vraćao ne 5. oktobar da ga oni (opozicija) nisu vratili i rekli da će ponovo da bude ‘6. oktobar’. Pa neće da bude 6. oktobar jer neće biti 5. oktobra, oni će otići sa političke scene jer vode antisrpsku politiku. To Beograd ne može da prihvati”, ocenio je Dačić na pridizbornoj konvenciji u Sava centru, navodeći da “lažni Evropljani i lažne patriote žele da se kasnije skupe i naprave koaliciju”.

On je rekao da je više puta razgovarao, a i jutros, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su se dogovorili da nastave koaliciju svojih stranaka posle izbora.

Po Dačićevim rečima, pred Srbijom je teško vreme jer će se “produžiti pritisci i ucene međunarodne zajednice”.

“Zato je potrebno da rukovodstvo države bude iskusno, čvrsto i mudro, da postoje stabilni odnosi, politička stabilnost i državno jedistvo. Neophodno je da postoji kompatibilnost republičke i gradske vlasti u Beogradu i pokrajinske u Vojvodini”, rekao je Dačić.

Zato je, kako je dodao, ključ političke sabilnosti zajednička pobeda njegove SPS sa Srpskom naprednom strankom u Beogradu.

Kandidat socijalista za gradonačelnika Beograda, advokat Toma Fila, rekao je da ga je za to mesto predložio Dačić “najbolji i najintiligentiji političar u Srbiji” i obećao da ako on bude gradonačelnik, niko neće biti iznad zakona.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare