Dobrašinović (Uspravna Srbija): Srbija da otkaže gostoprimstvo nemačkom kancelaru

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram, Privatna arhiva

Pošto su zemlje lišene suvereniteta, Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska, formalno onemogućile dolazak ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova u Beograd, Uspravna Srbija poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otkaže sastanak sa nemačkim kancelarom Šolcom, zakazan za 10. jun.

Ako je Srbija, voljom ključnih, a ne perifernih zemalja EU i NATO pakta, u koje nesumnjivo spada i Nemačka, onemogućena da vodi spoljnu politiku u skladu sa svojim prioritetima, bilo bi i ponižavajuće i nepristojno ukazivati gostoprimstvo jednom od glavnih aktera ovakvog odnosa prema našoj zemlji, navodi se u saopštenju pokreta Uspravna Srbija.

 

Srbija nije, niti će biti, država pod protektiratom, u čije ime o njenoj politici i odnosu prema drugim zemljama odlučuju spoljni činioci.

Podsećamo predsednika Srbije da je na aprilskim izborima od građana dobio mandat da vodi nezavisnu i samostalnu politiku, a da spoljnopolitičke odnose gradi na principima uzajamnosti i ravnopravnosti. Svaki drugi pristup, pod koji spada i nereagovanje na ugrožavanje naših suverenih prava u slučaju zakazane pa zbog spoljašnjih opstrukcija otkazane posete ministra Lavrova, suprotan je ne samo volji ogromne većine građana, već i Ustavu Srbije i našim nacionalnim interesima, navodi se u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare