Dodik: Potrebno ograničiti uticaj Britanaca u BiH, niko ne laže kao britanski parlamentarci

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je potrebno „ograničiti britanske interese u BiH“ i ne dozvoliti uticaj Velike Britanije na ovim prostorima.

Dodik je ocenio da britanski predstavnici „iznose neistine, kao što je to uradila poslanik Ališa Kerns rekavši da Srpska pravoslavna crkva (SPC) švercuje oružje na Kosovu i Metohiji“.

„Ona je očigledni lobista. Sreo sam je u Sarajevu i od početka je zastupala interese muslimana u BiH, a veoma se prisno pozdravila i poljubila sa (bivši član Predsedništva BiH) Šefikom Džaferovićem, što govori o tome da su stari znanci“, rekao je predsednik RS za novinsku agenciju Srna.

Dodao je da se Ališi Kerns „zahvaljivao i poglavar Islamske zajednice u BiH“ i naveo da „niko ne laže kao britanski parlamentarci“.

„Nju treba istaći na stub srama. Kada je bila u Predsedništvu BiH, pre više od godinu dana, apsolutno je bila samo na strani muslimana. Njoj su osnovni problem Srbi. Zato je i mogla da slaže tako za SPC i Srbiju“, kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Velika Britanija u saradnji sa SAD želi da podredi ovaj deo sveta svojim interesima.

„Evropljani su sterilni u svojim nastojanjima da se ne suprotstavljaju onima koji su ih tako bezočno napustili. Što se tiče naše politike, mi ne doživljavamo Britance dobronamernim, već neprijateljski raspoloženim prema Srbima i Republici Srpskoj“, konstatovao je Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare