Gašić tužio opozicionara, suđenje u Kruševcu prekinuto

KRUŠEVAC – Suđenje po privatnoj tužbi koju je direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije, Bratislav Gašić podneo protiv predsednika kruševačkog odbora Narodne stranke Dejana Stevanovića, danas je prekinuto jer su tuženi i njegov advokat Vladimir Gajić napustili sudnicu nezadovoljni postupanjem sudije.

Gašić je podneo tužbu kao građanin zbog Stevanovićeve izjave na televiziji N1 15. oktobra 2020. godine, koja, po tužbi, sadrži laži kojima su povređeni Gašićevi čast i ugled.

Stevanović je tada kritikovao velika izdvajanja za rekonstrukciju glavnog gradskog trga Kruševca i to u vreme epidemije korona virusa, i izrazio sumnju da su novcem građana finansirani projekti od kojih su korist imala privatna lica.

Advokat Vladimir Gajić, punomoćnik tuženog Stevanovića, rekao je novinarima da je razlog da napuste ročište bilo to što sudija nije dopustio da Gašić odgovori na pitanja o tome, a potom je odbio da razmotri zahtev za svoje izuzeće.

“Posebno nije dozvolio da se Gašić izjasni da li njegov rođeni brat ima bilo kakve veze sa restoranom u Pionirskom parku” što je jedna od spornih tačaka, kazao je advokat.

Gašićev punomoćnik, advokat Milan Petrović, najavio je da bi postupak trebalo da se nastavi sredinom jula saslušanjem optuženog i predloženih svedoka.

Tuženi Stevanović je novinarima govorio o slučaju restorana u Pionirskom parku tvrdeći da se iz dokumentacije vidi da je brat Bratislava Gašića vlasnik tog objekta te da mu je on izdat na 99 godina, bez tendera i da su time oštećeni građani Kruševca.

Današnjem suđenju prisustvovali su predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Jeremić je novinarima rekao da će svi gradđani Srbije koji se odvaže da glasno govore i da dignu glavu, moći da računaju na pravnu i svaku drugu zaštitu Narodne stranke.

Obećao je da će njegova stranka posle promene vlasti suditi svima koji su se obogatili koruptivnim aktivnostima i zloupotrebili funkcije.

“Mi ovo nećemo da pustimo, lopta neće biti spuštena na zemlju, nećemo dozvoliti da nas bilo koji bahati šerif u sudnici ili van nje uplaši, iskoristićemo sva pravna sredstva, ali i sredstvo pritiska javnosti time što ćemo iznositi u javnost sve što se dogodi. A postoje i više sudske instance, uključujući, naravno, međunarodne”, upozorio je Jeremić.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare