Jeremić: Između Beograda i Loznice se tajno gradi gasovod za potrebe kompanije Rio Tinto

Izvor:
Beta

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da vlast namerava da “po svaku cenu” dozvoli kompaniji “Rio Tinto” da otvori rudnuk litijuma kod Loznice i dodao da se između tog grada i Beograda “tajno gradi gasovod za potrebe te kompanije”.

“Tajno se gradi gasovod Beograd-Loznica za potrebe Rio Tinta, promenili su Zakon o vodama zbog Rio Tinta, kako bi mogli da naprave cevovod kojim će dopremati vodu od reke Drine do rudnika. Kod Loznice hoće da otvore rudnik litijuma kakav niko u Evropi trenutno nije spreman da otvori, jer će izazvati nepopravljivo uništavanje životne sredine”, rekao je Jeremić.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić je na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Stara Pazova najavio da će ta stranka naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za “tajnu i protivzakonitu dodelu posla gradnje gasovoda Beograd-Loznica”.

Prema njegovim rečima, iz inostranstva neće doći pomoć za promenu vlasti u Srbiji, jer, kako je ocenio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić strancima daje “apsolutno sve što požele – Kosovo i Metohiju, rudnike, gradnju metroa u Beogradu po ceni od šest milijardi evra, iako je prvobitna procena bila dve milijarde, aerodrom”.

“Narodna stranka će učestvovati na izborima samo ako se budu stekli minimalni uslovi za fer i poštene izbore. Obećali smo narodu da nećemo biti bilo čije sluge i ikebana, i održali smo reč. Čuvamo obraz, držimo reč i to je ključ sadašnjosti i budućnosti Narodne stranke”, kazao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da ne slede samo izbori za predsednika Srbije i za Skupštinu Beograda, nego da će “vrlo verovatno biti održani i parlamentarni izbori, a možda i lokalni izbori u celoj Srbiji”.

“Narodnoj stranci odgovaraju lokalni izbori, jer smo mi najbolje organizovana opoziciona partija, a normalno je da najbolji rezultat postiže onaj ko ima najjaču lokalnu organizaciju. Mi, međutim, računamo da će biti najmanje povoljna varijanta za nas, jer ljudi koji danas vode državu nikada neće obezbediti do kraja fer i poštenu utakmicu”, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da će “vlast ipak morati da pruži neke ustupke”, a da će Narodna stranka odlučiti da li će učestvovati na izborima kada bude poznato “šta će režim dati”.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Pazova izabran je inženjer poljoprivrede Slobodan Ilić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare