Kovačević objasnio: Kako preko noći 30 odsto veća plata i 13. plata za sve radnike Srbije

Kandidat za premijera Srbije i gradonačelnika Beograda liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević sinoć je gostovao u Debatnoj emisiji u okviru Predizbornog programa Radio-televizije Vojvodine.

Foto RTV

 

Svojim stavovima potpuno je izdominirao nad svim drugim učesnicima debate.

Izneo je konkretne ideje, po kojima bi se, preko noći, mogla podići plata za 30 odsto svim radnicima u Srbiji, uz minimalnu solidarnost poslodavaca, primenjujući kliznu skalu poreza i doprinosa. Po principu – što veća plata, manji su porezi i doprinosi.

Drugi izneti predlog, koji bi takođe promenio nabolje standard življenja radnika u Srbiji, je predlog isplate 13. plate, uz sada minimalnu solidarnost države.

Naime, tvrdi Kovačević, ako su poslodavci isplatili radnicima poslednjih 12 plata sa pripadajucim porezima i doprinosima državi, predlog je da se 13. plata isplaćuje bez dodatnih davanja.

Na taj način bi, dodaje Kovačević, to bila stimulacija poslodavcima, takođe u korist za radnika.

– Isplatom ove plate u vreme novogodišnjih, odnosno božićnih praznika, vratila bi se empatija među porodicom i najmilijima, jer bi se stvorili uslovi kupovine sitnica i poklona svima koje volite. Sprovođenjem takvog predloga, direktno bi se uticalo i na dodatnu potrošnju, a time i na privredni rast cele države – rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da je utisak da se samo lista broj 15. „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“, u okviru političke kampanje za ove izbore, bavi razumljivim predlozima koji upućuju ka promenama nabolje svih građana Srbije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare