Obradović pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast, Vulin pozvao psihijatre da reaguju

Obradović pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast, Vulin pozvao psihijatre da reaguju

Obradović pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast, Vulin pozvao psihijatre da reaguju

Boško Obradović je na Tviteru objavio vest sa sajta Insajdera o tome da mađarski ministar Sijarto tvrdi da nijedan migrant mađarsku ogradu neće proći uz komentar:

“A mi? Mislim da nam je potrebno hitno izolovanje @avucic u karantin jer planira izdaju Kosova i Metohije i naseljavanje migranata u Srbiji. Vojska Srbije i Policija treba da svrgnu izdajnika sa vlasti i sačuvaju bezbednost države u novoj migrantskoj krizi. Pitanje je sati a ne dana!”

Nekoliko sati kasnije i na konferenciji za novinare u Skupštini ponovio tvrdnje o tome da Vučić želi da od Srbije stvori parking za stotine hiljada migranata, te da to navodno radi po nalogu Angele Merkel i Aleksa Soroša.

Obradović pozvao vojsku i policiju da preuzmu vlast, Vulin pozvao psihijatre da reaguju
Printscreen

“Ono što na kraju još želim da kažem jeste da Aleksandar Vučić predstavlja najveću bezbednosnu pretnju za Srbiju u ovom trenutku i da hitno mora biti izolovan. Vojska i policija treba da preuzmu vlast u ovoj državi i treba da zaštite državne granice od migrantske krize koja dolazi. Ako to ne urade vojska i policija, ja ne znam ko će to uraditi, a znam da Aleksandar Vučić neće”, rekao je lider Dveri Boško Obradović, prenosi N1.

Prva je na tvitove i izjave Boška Obradovića reagovala Ksenija Vučić na istoj društvenoj mreži.  “Tužilaštvo da reaguje na pozive na državni udar”, napisala je ona.

Zatim i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji optužuje lidera Dveri za poziv na oružanu pobunu. Kako saopštava Vulin – kada pozovete na stavljanje predsednika u izolaciju, to je poziv na puč. Ministar odbrane podseća da je Obradović još 2015. tvrdio da će Vučić u Srbiji naseliti 400 hiljada migranata, što se nikada nije dogodilo. Ili da reaguje tužilaštvo ili psihijatrija, izričit je Vulin.

Printscreen

“Vojska Srbije čvrsto stoji uz svog vrhovnog komandanta i štiti ustavni poredak naše zemlje. Ljotićevac Boško Obradović pozivom na građanski rat među Srbima i nasilno rušenje legitimne vlasti još jednom je obradovao sve neprijatelje Srbije”, naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović takođe je stala u odbranu predsednika.

“Obradović nastavlja politiku plašenja gradjana Srbije izbeglicama, čime podržava sve one marginalne grupe sa profašističkim idejama koje bi da sprovode neku svoju ličnu pravdu nad migrantima”, navodi potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović.

U međuvremenu stigla je i najava iz Predsedništva Srbije da će u sredu, kada se očekuje i raspisivanje parlamentarnih izbora, predsednik Vučić na konferenciji za novinare, osim o izborima i poseti Americi, govoriti i o, kako se navodi, “sve učestalijim pozivima na rušenje ustavnog poretka”.

Politicki.rs, N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] Obradović je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini rekao da “Aleksandra Vučića … […]