Rusija objavila spisak neprijateljskih zemalja – među njima Crna Gora, Severna Makedonija i cela EU

Izvor:
Sputnjik, Foto: Pixabay/

Ruska vlada je po nalogu predsednika Vladimira Putina sastavila spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je pres-služba vlade.

Kako se precizira, vlada je utvrdila spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana. Naredba o tome je potpisana, navodi se u saopštenju.

„Na spisku se nalaze Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija (uključujući Džerzi, Angvilu, Britanska Devičanska Ostrva, Gibraltar), države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Severna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan“, dodaje pres-služba.

Ruski državljani i ruske kompanije koje imaju devizne obaveze prema stranim poveriocima sa liste neprijateljskih zemalja moći će da ih plaćaju u rubljama, napomenula je pres-služba. Kako bi to uradio, dužnik može da zatraži od ruske banke da otvori poseban račun u rubljama na ime stranog poverioca i prenese na njega plaćanja u ekvivalentu rublja po kursu Centralne banke na dan plaćanja, precizirano je.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem ruska vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju „neprijateljske akcije“ protiv Rusije, saopštila je ranije pres-služba Kremlja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare