Simonović: Asfaltiranje puta do Belivuka mogli da narede Miličković ili Vesić

Simonović: Asfaltiranje puta do Belivuka mogli da narede Miličković ili Vesić

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izjavio je “da je asfaltiranje puta do kuće Veljka Belivuka mogao da naredi Goran Vesić ili koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za opštinu Grocka Milosav Miličković”.

Simonović, koji je osuđen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, rekao je da je put do kuće Veljka Belivuka, gde su počinjena brojna krivična dela, asfaltiran posle njegovog mandata, u vreme predsednice opštine Živadinke Avramović, prenosi „Nova.rs“.

„Nadležnost asfaltiranja tog puta je inače lokalnog karaktera, opština treba da ga asfaltira. Međutim, put je asfaltirao ‘Srbija put’. Ko je dao naređenje ne znam. Po difoltu, takvo naređenje bi mogao da da koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković ili Goran Vesić, ili je to radio ‘Srbija put’ bez ičijeg znanja“, kazao je Simonović.

Simonović je istakao da to nije znala ni predsednica opštine Živadinka Avramović, te da je to izvedeno bez znanja lokalne samouprave.

„Put uopšte nije bio u planu da se asfaltira. Ovo je urađeno ‘ad hoc’, mimo znanja lokalne samouprave“, rekao je Simonović.

On je dodao da se obično predsednik opštine obavesti ako treba nešto da se radi.

„Dok sam ja bio predsednik, imao sam sam koordinaciju sa višim organima, da li je to gradonačelnik ili Goran Vesić, kao zamenik. Ja sam razgovarao sa Živadinkom Avramović i apsolutno niko nije znao da je put asfaltiran u tako kratkom roku. Čudno je da je to završeno za par dana. Neko sa visokog mesta je to odlučio“, kazao je Simonović za Slavija.info.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar