Vučević: Do 14h završićemo raspoređivanje jedinica, nadamo se političkom rešenju

Izvor:
KoSSev, FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu sa naredbom predsednika Srbije od petka i da vojska ostaje u stepenu borbene gotovosti.

Jedinice VS će biti pripremljene da izvrše svaku naredbu, u nadi da će se naći političko rešenje, naveo je Vučević.

I on je ocenio da Kfor štiti kosovsku policiju i „uzurpatore demokratije, samozvane predsednike opština od stanovnika kojima bi trebalo da budu gradonačelnici“.

„Prsten Kfora – meni deluje kao prsten koji ojačava odbranu kosovsku policije od golorukog naroda…Danas je američki ambasador u Prištini pozvao ove samozvane gradonačelnike izabrane u kontejner izborima, od toga dvojica su se odazvali – dvojica iz Tačijeve partije, dvojica iz Kurtijeve nisu. Ni tu nemate kompletiranu“, dodao je.

Na politici i diplomatiji je da se nađe političko rešenje, istakao je.

Vučević je naveo da je načelnik Generalštaba u komunikaciji sa komandantom Kfora, koji mu je poručio da će Kfor obezbediti mir i da neće dozvoliti sukob kosovske policije sa srpskim življem.

Na pitanje šta VS može da uradi, odgovorio je da ona nije zadužena za dijalog i da ona štiti teritoriju i vazdušni prostor naše države.

„Mi ne procenjujemo, kao VS, šta bi u nekom imaginarnom procesu mogla da uradi, već se postavljamo da može da izvrši svaki zadatak a u kontekstu suvereniteta naše države. Očekivanja su da se ovo politički reši. A zašto je podginuta borbena gotovost? Da ne bismo čekali Srbe na Jarinju sa ćebadima, vodom i sendvičima, već da oni koji treba da znaju – znaju da postoje crvene linije, i da ne može da se ponovi 5. avgust 1995. ili 17. mart 2004, ili 1. maja kada je bio Bljesak, a mi da idemo na roštiljanje. To nije više ta Srbija“, rekao je i dodao da se situacija prati.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare