Vučić: Hvala kancelaru Šolcu koji je rekao da će u Srbiju doći uprkos poseti Lavrova

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije iznenađen što poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji neće biti realizovana.

Poseta Lavrova Beogradu zvanično je otkazana pošto su Severna Makedonija, Bugarska i Crna Gora odbile da daju dozvolu za prelet njegovog aviona.

“Nisam iznenađen, ali morate da izrazite nezadovoljstvo pokušajem zabrane razgovora i sveukupnom atmosferom koja je napravljena vezano za dolazak Sergeja Lavrova u Beograd, koja postoji u Evropi i svetu”, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Vučić je naglasio da je u razgovoru od Lavrova želeo da traži protivpožarni helikopter jer se očekuje vruće leto.

“Ne smem da pitam. A hoćete li sutra nešto reći članici NATO Turskoj, pošto Lavrov ide u Ankaru. Hoćete da ih izbacite iz NATO pošto imaju 32 puta više letova nego što ih ima Srbija ka Rusiji. Izgleda da možete da budete bezobzirni samo prema jednoj maloj zemlji”, izjavio je predsednik Srbije.

Izrazio je zahvalnost nemačkom kancelaru Olafu Šolcu koji je rekao da će u Srbiju doći uprkos poseti Lavrova.

“Tih nekoliko sati sa kancelarom Šolcom su od velikog značaja za nas. Nemačka je za nas najveći trgovinski partner, najveći partner u svemu. On će naravno doći sa teškim porukama za nas, sa porukama koje se ljudima neće dopasti, ali ja volim otvoren razgovor i kada neko želi da vas čuje”, rekao je Vučić.

Šolc će u Beogradu i Prištini boraviti u petak, 10. juna.

Nakon toga odlazi u Solun, a sutradan, 11. juna, nemački kancelar odlazi u Severnu Makedoniju, a zatim i u Bugarsku.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare