22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

VUČIĆ OPET SLAGAO Krivokapić: Odlaganje ustoličenja NIKAD nije bila opcija

FOTO: VLADA CRNE GORE, SCREENSHOT / SCREENSHOT, Instagram/ buducnostsrbijeav

Izvor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros za TV Prva da je dobro što je crnogorska vlada promenila odluku i dozvolila ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Međutim, Zdravko Krivokapić se oglasio ubrzo nakon završteka ceremonije i demantovao predsednika Vučića. Kako tvrdi crnogorski premijer, odlaganje nikada nije bilo opcija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti, piše portal Direktno.rs.

– Cetinje je mesto gde postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci – rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

Veče pred ustoličenje pojedini mediji preneli su informaciju da je događaj otkazan zbog demonstracija koje se od subote odvijaju na Cetinju, i to okarakterisali kao „Milovu pobedu“.

Zdravko Krivokapić iz bezbednosnih razloga nije prisustvovao ustoličenju na Cetinju, ali je sa svojim ministrima dočekao mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Kako je istakao crnogorski premijer, odlaganje ustoličenja nikada nije bilo opcija, kako je prethodno izjavio Aleksandar Vučić.

– Odlaganje nije bilo opacija ni u jednom trenutku kako su neki mediji preneli. Država je odbranjena! Zahvaljujem se svim hrabrim policajcima, ali i narodu Crne Gore, koji su pomogli da danas svi ovde proslavimo ovaj veličanstveni trenutak – poručio je Krivokapić na Tviteru.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: