Vučić sa Masom: Spremni smo za dijalog, bićemo konstruktivni

Vučić sa Masom: Spremni smo za dijalog, bićemo konstruktivni
Instagram/ buducnostsrbijeav

Vučić sa Masom: Spremni smo za dijalog, bićemo konstruktivni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjem sastanku sa nemačkim ministrom inostranih poslova Hajkom Masom razgovarao o svim važnim temama, među kojima su Kosovo i Metohija i situacija u regionu.

„Nemačka je priznala nezavisno Kosovo, mi nismo, Nemačka podržava dijalog u okvoru EU. I Srbija to podržava“, rekao je Vučić, a prenela je B92.

„Spremni smo za nastavak dijaloga i pristupićemu konstruktivno. Srbija želi kompromisno rešenje. Ne želimo da odbijamo dolazak do kompromisa i rešenja, smatramo da nije rešenje zamrznuti konflikt. Potrebno nam je da sa Albancima gradimo mir u narednih 100 godina“, rekao je predsednik Srbije.

Takođe, dodao je da će Srbija insistirati na ispunjavanju potpisanih obaveza, kao i da je spremna da razgovara.

„Rekli smo da nećemo razgovarati o ratu, već o saradnji i miru. Snažna i ekonomski jaka i uspešna Srbija, to je naš cilj“, istakao je predsednik Srbije.

Rekao je da je sa nemačkim ministrom razgovarao i o EU integracijama, a tom prilikom se posebno zahvalio Masu zbog podrške koju Nemačka, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel, pruža Srbiji.

Mas je, s druge strane, rekao da je Nemačka svesna da je pitanje Kosova teško pitanje za Srbiju ali je napomenuo da će postizanje sporazuma imati ekonomski značaj za Srbiju i njen put ka EU.

Takođe, svaka zemlja, istakao je Mas, odlučuje kojim tempom će ići ka EU i zato nam je važno ono što nam je predsednik Srbije rekao da Srbija planira da uradi po tom pitanju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar