Vučić sa Masom: Spremni smo za dijalog, bićemo konstruktivni

Vučić sa Masom: Spremni smo za dijalog, bićemo konstruktivni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjem sastanku sa nemačkim ministrom inostranih poslova Hajkom Masom razgovarao o svim važnim temama, među kojima su Kosovo i Metohija i situacija u regionu.

„Nemačka je priznala nezavisno Kosovo, mi nismo, Nemačka podržava dijalog u okvoru EU. I Srbija to podržava“, rekao je Vučić, a prenela je B92.

„Spremni smo za nastavak dijaloga i pristupićemu konstruktivno. Srbija želi kompromisno rešenje. Ne želimo da odbijamo dolazak do kompromisa i rešenja, smatramo da nije rešenje zamrznuti konflikt. Potrebno nam je da sa Albancima gradimo mir u narednih 100 godina“, rekao je predsednik Srbije.

Takođe, dodao je da će Srbija insistirati na ispunjavanju potpisanih obaveza, kao i da je spremna da razgovara.

„Rekli smo da nećemo razgovarati o ratu, već o saradnji i miru. Snažna i ekonomski jaka i uspešna Srbija, to je naš cilj“, istakao je predsednik Srbije.

Rekao je da je sa nemačkim ministrom razgovarao i o EU integracijama, a tom prilikom se posebno zahvalio Masu zbog podrške koju Nemačka, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel, pruža Srbiji.

Mas je, s druge strane, rekao da je Nemačka svesna da je pitanje Kosova teško pitanje za Srbiju ali je napomenuo da će postizanje sporazuma imati ekonomski značaj za Srbiju i njen put ka EU.

Takođe, svaka zemlja, istakao je Mas, odlučuje kojim tempom će ići ka EU i zato nam je važno ono što nam je predsednik Srbije rekao da Srbija planira da uradi po tom pitanju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare