Abazović i Đukanović podneli inicijativu za smenu Vlade; Bečić: Izdaja!

Izvor:
Beta, Dnevnik.rs, Nova.rs, Politički.rs, Foto: giv.me, parlament.me, Printscreen

Koalicija “Crno na bijelo” koju predvodi potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, podnela je danas Skupštini Crne Gore predlog za glasanje o nepoverenju vladi, koju je podržao 31 poslanik vlasti i opozicije.

Predlog za smenu Vlade su pored Abazovićevog saveza podržali poslanici opozicionih stranaka, partija manjinskih naroda, Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP), kao i 16 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Ovo je druga inicijativa za smenu vlade u poslednjih par meseci. Prethodnu je podnela opozicija, ali je povukla uoči skupštinske rasprave krajem prošle godine.

Nova inicijativa za razrešenje političke krize u Crnoj Gori je podneta nakon što je koalicija “Crno na bijelo”, u ponedeljak obelodanila koncept manjinske vlade u kojoj, kako su saopštili, neće biti predstavnika Demokratskog fronta (DF) i Demokratske partije socijalista (DPS).

Reagujući na inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore, koju je podneo GP URA Dritana Abazovića sa delom opozicionih parlamentarnih partija, Bečić se obratio građanima i poručio da nikada neće izdati narod kome služi.

“Građani Crne Gore su 30. avgusta (2020.)glasali za promenu, a ne za prevaru. Crna Gora glasala je za suštinske promene, odbacivanje loših i pogubnih praksi koje su trajale 30 godina, a čiji su nosioci bili DPS i njegovi sateliti, politički poslušnici, medijske sluge i mafijaški saradnici”, napisao je Bečić na fejsbuk profilu Demokratske Crne Gore, na čijem je čelu, prenosi Dnevnik.rs.

U opišrnom saopštenju, Bečić je poručio da oni koji su se, kako je naveo, kleli dda sa DPS-om Mila Ćukanovića neće ići u bilo kakve varijante, a samo mesec dana tvrdili da sa ovakvim DPS-om neće nikada imati bilo šta, nude takvom DPS-u da mu prinesu na tacni slobodarske glasove građana Crne Gore i da zajedno formiraju parlamentarnu većinu.

“Kada spojite političku prevaru, političko licemerstvo, politički nemoral, politički kukavičluk i političku izdaju dobijate veliku narodnu izdaju. Izdaju epskih razmera. Izdaju veka. Izdaju kakvu ne pamti Crna Gora”, poručio je Bečić.

Ako, kako ističe, izdaja narodne volje dovede do toga da ponovo bude opozicioni poslanik, biće mu, kaže, čast da nastavi da predvodi nepokolebljivi i hrabri narod Crne Gore svih vera i nacija…

Podnosiocima inicijative je poručio:

“Ako vas nije sramota, izdajte narod, znaće narod da to prepozna”.

Jakov Milatović i Milojko Spajić, ministri u aktuelnoj Vladi Crne Gore, pozvali su potpredsednika Dritana Abazovića da podnese ostavku nakon što je predložio formiranje manjinske Vlade.

„Imajući u vidu da je potpredsednik Vlade Dritan Abazović podneo inicijativu za rušenje Vlade sa onima koji su odgovorni za moralno i ekonomsko posrnuće CG, o čemu je i sam bezbroj puta govorio, smatramo da je etički da podnese ostavku u Vladi koju ruši“, napisao je Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, u objavi koja je potpisana sa „Ministri u Vladi CG“, prenosi portal Nova.rs.

Njegov stav uskoro je potvrdio i Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, koji je Abazoviću poručio da ne dozvoli da ga narod pamti kao izdajnika.

“Naš PPV Dritan Abazović mora podneti ostavku ili povući inicijativu.Prijateljski: Ne dozvoli da te mladog i perspektivnog dinosaurusi potroše i pošalju u političku istoriju, a narod zapamti kao izdajnika. Povuci inicijativu, vrati se gde pripadaš! Iz Vašingtona s ljubavlju”, napisao je Spajić.

Dritan Abazović saopštio je nedavno da će predložiti formiranje manjinske Vlade, čemu će prethoditi izglasavanje nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića u parlamentu.

Krivokapić je manjinsku Vladu nazvao prevarom, i poručio da je jedini način da Crna Gora izađe iz krize organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare