Crnogorska opozicija predala inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi, rasprava sredinom decembra

Izvor:
Danas, Foto: Vlada Crne Gore/ S. Matić

Poslanici crnogorske opozicije predali su danas u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore premijera Zdravka Ktivokapića.

„Kao što je i najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru predlog da se glasa o nepoverenju 42. vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubedljive većine poslanika“, napisao je na Tviteru poslanik i predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

U Crnoj Gori se spekuliše o mogućnosti formiranja manjinske vlade koju bi činila URA Dritana Abazovića i manjine, a koju bi u parlamentu podržala Demokratka partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović izjavio je da su dva rešenja za izlazak iz trenutne političke situacije – izbori ili politička vlada i odbacio špekulacije da je uslov za formiranje manjinske vlade da se povuče sa funkcije šefa stranke i da je to od njega tražila međunarodna zajednica.

Mandić: Ponuda Demokratskog fronta 

Inicijativa poslanika SDP-a Raška Konjevića o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, koju su podržali svi poslanici opozicije, još je jedan razlog više zašto treba da se postigne dogovor o izboru nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine do 10. decembra, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

“Ponuda Demokratskog fronta je veoma velikodušna prema svim partnerima u sadašnjoj većini”, naveo je Mandić na Tviteru, a prenosi RTCG.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar