Dačić: Odlikovanje Republike Srpske mi je najveća čast u životu

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je odlikovanje koje mu je danas uručeno u Republici Srpskoj najveća čast u životu.

“Umesto Hristos se rodi, reći ću, u znak pozdrava: Republika Srpska se rodi! Meni je ogromna čast da povodom 30. godišnjice Srpske primim ovo visoko odlikovanje, ovo je najviša čast koju sam doživeo u životu. Primio sam u životu dva odlikovanja, jedno od Vladimira Putina, Orden prijateljstva, a drugo od vas, danas. Volim Putina, ali vaše odlikovanje mi je draže”, kazao je Dačić.

Njemu je danas predsednica RS uručila orden Republike Srpske na lenti za, kako je obrazloženo “rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa Srbije i Republike Srpske”.

Dačić je istakao da je Srbija garant očuvanja i postojanja Republike Srpske.

“Sve dok u Istambulu mogu da kažu da je napad na Tursku napad na sve muslimane sveta, sve dok u Zagrebu kažu da brane sve Hrvate i mi imamo pravo da kažemo da garantujemo opstanak Republici Srpskoj. To nije poziv na sukob, već na saradnju”, kazao je Dačić.

Dodao je da Republika Srpska mora biti jedinstvena.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar