22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

“Dodik na sastanku sa Erdoganom nije pomenuo Srbiju, ZATO SAM MU SE SMEJAO”

Foto: Kabinet predsednika Turske

Izvor:
Beta

Željko Komšić izjavio je da Milorad Dodik na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, nijednom nije pomenuo Srbiju.

“Dodik je na poslednjem sastanku tražio pomoć i to jedino od predsednika Turske, u smislu da se uključi i posreduje u unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine, a onda je posle sastanka, na samoj konferenciji za medije pokušao da u to uvrsti i Srbiju, koju nije pominjao na sastanku. Zato sam se i smejao”, saopštio je Komšić.

Televizijske kamere uhvatile su Komšića da se smeje i prevrće očima dok posle sastanka izjavu novinarima daje Dodik, koji je u tom momentu govorio o ideji “novog političkog dogovora” u BiH.

Dodik je rekao da je situaciju u Bosni i Hercegovini moguće rešiti uz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi, kako je kazao, mogli doprineti održanju dijaloga.

Erdogan je rekao da će Turska biti tu da pomogne unutrašnja pitanja BiH, koliko Bošnjacima, Srbima i Hrvatima to bude trebalo i ako se uspeju oko toga dogovoriti. Hrvatski predsednik Zoran Milanović je rekao da Dejtonski sporazum ne bi trebalo dirati, čime je izazvao i reakcije političara u BiH.

Lideri opozicije u RS juče su istakli neće dozvoliti “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je novi Dodikov predlog “još jedno izazivanje krize”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: