Dodik: Pasoše sad nećemo dirati, uspostavićemo Visoki i tužilački savet Republike srpske

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska doneti odluku da sudije i tužioce bira Narodna skupština RS, odnosno da će uspostaviti svoj Visoki i tužilački savet.

On je rekao da će poštovanje Dejtona ostati prioritet, dodajući da postoje stvari na nivou BiH, koje ipak neće dirati.

“Sada bi bilo iluzorno ući u sferu pasoša, ali smo i to evidentirali kao problematično. Imovinu ćemo rešiti brzo. Kao i Visoki sudski i tužilački savet BiH. Takav savet biće uskoro uspostavljen u RS. Postojeći sa nivou BiH biće proglašen kao nevažeći za sudstvo u RS”, kazao je Dodik za Radio RS.

On je kazao da “ne želi nikakvu BiH, sem dejtonske”.

“Sve vreme blefiraju i pokušavaju nešto da izmuvaju u vezi sa imovinom. Kada su izgubili živce, upregli su Ustavni sud BiH da odluči da šume i poljoprivredno zemljište nisu vlasništvo Srpske. A svi su svesni da je to imovina entiteta”, izjavio je Dodik.

Prema njegovim rečima, RS će doneti zakone koji će potvrditi da je ona vlasnik imovine na svojoj teritoriji.

“Mogu da najavljuju apelacije Ustavnom sudu, ali idemo ka tome da jednog dana regulišemo to pitanje i rešimo da odluke tog suda neće biti prihvaćene u RS. Šta drugo da radimo kada znamo da neće prestati da nas kinje sudom koji je obična prevara i koji više ne želimo u ovom formatu”, kazao je Dodik.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar