Dodik zvanično pokrenuo peticiju protiv nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida

Dodik zvanično pokrenuo peticiju protiv nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida
Printscreen
Izvor:
Beta

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku danas doneo Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid.

Savetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsedništva biH Radovan Kovačević izjavio je za novinaku agenciju Srna da Dodik “poziva sve građane Republike Srpske, koji to žele, da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju da se srpskom narodu i svim građanima RS zabranjuje pravo na slobodu mišljenja”.

Dodik je, kako je naveo Kovačević, pozvao građane RS da što masovnijim potpisivanjem peticije “odbiju političke manipulacije dela Zapada, koji žele da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan”.

Prema Kovačevićevim rečima, ne sme se zaboraviti da je Incko zakon nametnuo baš na današnji dan, kada je posle sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Incko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji.

“Mi iz Srpske to ne smemo zaboraviti i mi iz Srpske iz principa ne smemo na ovo pristati”, rekao je on.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar