Došli da mu iseku struju, on bacio bombu

Došli da mu iseku struju, on bacio bombu

Zagreb — Pakračka policija uhapsila je 71-godišnjeg muškarca, koji je ranije jutros bacio eksplozivnu napravu na tri osobe, od kojih su dve povređene.

Kako saznaje Index, ranjeni su radnici HEP-a, 52-godišnjak i 55-godišnjak. Naknadno je i treći radnik, 53-godišnjak, došao u bolnicu na pružanje lekarske pomoći.

Kako prenose hrvatski medijii, pozivajući se na nezvanične informacije, 71-godišnjik je bombu bacio na trojicu zaposlenih u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), koji su došli da mu isključe struju.

Nakon toga se 71-godišnji počinitelj zatvorio u kuću. Policija ga je nakon nekog vremena uspela da ga uhapsi.

Težina povreda HEP-ovih radnika zasad nije poznata.

Indexu su iz bolnice rekli kako radnici imaju višestruke povrede i da će više informacija dati uskoro.

Policija je celog jutra bila na mestu napada.

Oko 13 sati iz policije su poslali saopštenje

“U sredu 27. januara 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca radnika HEP-a. Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak povređeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja dalje lekarske pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio lekarsku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susednih kuća. Vezano za navedeno uhapšen je 71-godišnjak i sledi dalje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja”, poručila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

IZVOR: B92, TANJUG, INDEX.HR

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare