Ko se ne odrekne srpskog državljanstva ne može biti poslanik u Crnoj Gori

Ko se ne odrekne srpskog državljanstva ne može biti poslanik

PODGORICA – Stranka crnogorskog predsednika Mila Đukanovića reagovala je na izjavu srpskog ministra Ivice Dačića da treba aktuelizovati pitanje dvojnog državljanstva ocenom da je to signal da je u toku borba za fotelje u vladi u Podgorici, te poručuje da neće moći da budu poslanici oni koji imaju i državljanstvo Srbije.

Portparol i šef poslaničke grupe DPS Andrija Nikolić Dačićev stav o potrebi regulisanja dvojnog državljanstva vidi kao “pokušaj revitalizacije propale ideje” Vojislava Koštunice iz vremena referenduma o nezavisnosti – da se jednom broju građana Srbije, zahvaljujući dodeljenom crnogorskom državljanstvu, omogući da svoje biračko pravo, ostvaruju i u Crnoj Gori, prenosi RTV.

“Kad je o dvojnom državljanstvu reč, Srbija i sad to radi tajno, tako da oni koji imaju državljanstvo i Crne Gore i Srbije, neće moći biti poslanici ako se ne odreknu državljanstva Srbije”, naveo je, između ostalog, Nikolić.

Ko se ne odrekne srpskog državljanstva ne može biti poslanik u Crnoj Gori
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

Ocenjuje i da je to deo nastojanja pojedinaca iz srpskog državnog vrha da iskoriste svaku priliku da u Crnoj Gori stvaraju ili dižu tenzije, a pod “izgovorom navodne ugroženosti Srba u Crnoj Gori”, da bi Crnu Goru tretirali kao “unutrašnje političko pitanje Srbije”.

“Zlurada retorika šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji u najnovijoj izjavi, po ko zna koji put, pokušava Crnogorce da predstavi kao Srbe koji su se odrekli svog identiteta, govori o tome da je u toku velika borba za ministarske fotelje u budućoj srpskoj vladi, i da je jedan od glavnih kriterijuma – ko grđe udari po Crnoj Gori i Crnogorcima”, rekao je Nikolić, preneo je portal RTCG.

Ko se ne odrekne srpskog državljanstva ne može biti poslanik

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare