Krivokapić: Ministarstvo sakrilo od mene zahtev Srbije za otvaranje biračkih mesta

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen YouTube/gov.me

Odlazeći premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić potvrdio je da je ministarstvo spoljnih poslova (MSP) odbilo zahtev ambasade Srbije, za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, pred predstojeće predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta, MSP i resorni ministar Đordje Radulović tu informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ministara u vladi.

Javnost je ranije danas o toj odluci obavestio Demokratski front, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio odgovor sa, kako je kazao, dalekosežnim posledicama.

Krivokapić i Radulović su u sukobu već mesecima. Vladi Crne Gore je u parlamentu izglasano nepoverenje 4. februara, u međuvremenu nije još izabrana nova iako je predsednik Crne Gore dao mandat predsednik Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

Iz kabineta Krivokapića se navodi da vlada na čelu sa Krivokapićem, niti on kao njen premijer, nikad nisu odlučivali niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar