Krivokapić odložio sednicu Veća za nacionalnu bezbednost za sutra: Neodgovornost članova Veća

Izvor:
RTCG, Foto: Bojana Čupić/ gov.me, Printscreen YouTube/ Al Jazeera

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost danas nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Vieća, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Na sednici su se, kako tvrde, pojavili sledeći članovi Veća – premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Kako je Portal RTCG ranije objavio na sednicu Vijeća za nacionalnu bezbednost nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.

Foto: gov.me/ B. Čupić

“Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u cjelini”, piše u saopštenju.

U tom smislu, kako su rekli, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi.

“U cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16 časova, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja”, navedeno je u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare