Krivokapić siguran da aktuelna većina ostaje

Izvor:
Beta

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da neće potpisati interpelacije o smenama ministara koje je predložila opozicija, ukoliko budu usvojene u crnogorskom parlamentu.

On je rekao da je pokretač te inicijative partija koja je radila protiv interesa građana Crne Gore.

“Meni nije obavezujuće da njihove predloge prihvatim”, rekao je Krivokapić novinarima posle sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Crne Gore.

Prema najavama, većina poslanika glasaće za nepoverenje ministarki prosvete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić, a moguće je i da će biti poslanika vladajuće koalicije koji će podržati opozicionu interpelaciju za smenu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

Prema Ustavu, iako parlament izglasa nepoverenje ministrima, to ne znači da će oni biti smenjeni jer je potrebno da premijer podnese zahtev za njihovo razrešenje.

Krivokapić je rekao da je siguran da aktuelna Vlada ostaje.

“Ako dođe neka bolja i kvalitetnija – je li Bog dao. Mislim da je ova vlada pokazala da može da pokaže rezultate. Ja sam rekao da razmišljamo o idejama, ideja koja je korektna, je da bude unapređenje i jačanje vlade u prostorima gde treba. To je moj stav, sve drugo su igre bez granica”, rekao je.

“Siguran sam da ova vlada ostaje, određene adrese koje šire da je neka proevrospka vlada veća od ove, moraju to da pokažu”, dodao je Krivokapić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare