Krivokapić: Šumadiju volim, ali mi je draži cucki kamen od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji

Izvor:
Nova.rs, Foto: YouTube

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je u intervjuu za “Vijesti” govorio da mu niko nikad nije ponudio ulogu marionete zvanične Srbije jer, navodi, svi vrlo dobro znaju da bi tu ulogu uvek odbio.

Ceo intervju možete pročitati na sajtu Vijesti.me.

„Niko mi nikad nije ponudio tu ulogu jer svi vrlo dobro znaju da bih tu ulogu uvek odbio. Ja sam od početka, odmah posle 30. avgusta, poručio da nemam mentora. Moja Crna Gora mi je važnija, taj kamen cucki mi je miliji od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji. Ne zbog toga što ja ne volim Šumadiju, nego zbog toga što imam takav odnos i što smo tako vaspitavani da postoji pupčana veza čoveka sa njegovim ognjištem. Ta pupčana veza je nešto što mene jedino opredeljuje“, rekao je premijer Crne Gore za Vijesti.me.

Na pitanje kako tumači komunikaciju ministra finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojka Spajić sa ministrima iz Vlade Srbije koji su vrlo bliski predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Krivokapić kaže da je to jedna drugačija saradnja.

“Ja znam da mislite na ministra finansija (Siniša Mali) u Vladi Republike Srbije, ali njihova veza je potpuno prirodna. Oni su ljudi koji se bave finansijama, oni se tu izuzetno razumeju, znaju se i prirodno je da imaju dobru saradnju. Postoji razmjena ideja, mišljenja, ali ne nikako i takvog jednog uticaja koji želi neko da predstavi. Bio sam pre neki dan iznenađen zbog spekulacija da je program “Evropa sad” nastao u takvim jednim razgovorima. “Evropa sad” je pokrenuta u kabinetu naspram ovoga, u ovoj zgradi, i to nakon izbora u Nikšiću. Dodatni razlog zašto smo pristupili kreiranju tog programa jeste taj da bismo prevenirali buduću kupovinu glasova. Glas treba da bude slobodan, a oslobođen glas je jedino moguć kada imate mogućnost da to odbijete, a to vam garantuje povećanje plata. To je bio jedan od glavnih motiva, i to prvi put javno kažem. Tada smo kazali da jedino možemo osloboditi čoveka ako krenemo u ekonomski razvoj i podignemo lestvicu najniže cene rada. To je bilo oko 15. aprila”, rekao je Krivokapić.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar