Milo Đukanović prao novac za albanskog tajkuna?

Izvor:

Nekadašnji albanski naftni tajkun Rezart Tači pomenuo je crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima italijanska i albanska policija vode istragu.

Albanski mediji navode da se Tači udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona evra na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac.

Za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkriptima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Ðukanovića.

Za portal RTCG, povodom pisanja albanskih i italijanskih medija, i pominjanja imena Ðukanovića, komentar su dali iz kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

– Sektor bezbednosti postupaće po zakonu i preduzeće sve neophodne radnje u pravcu istrage. U radu bezbednosnih službi, nema selektivnosti i prema svakom građaninu postupa se na isti način. Bitno je napomenuti da Finansijsko-obaveštajna jedinica u sastavu MUP već radi na mnogim slučajevima visoke korupcije i finansijskog kriminaliteta, kao i Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou. Za nas nema nedodirljivih. Naš cilj je veća distribucija pravde. Nadamo se i da će Tužilaštvo slediti primer i reagovati proaktivno – poručili su iz kabineta Abazovića.

Ova afera pranja novca danima je jedna od vodećih tema u albanskim medijima.

– Rezart Tači intervenisao je kod predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića. Kod njega je intervenisao za transfer iz “predsednikove banke”, koja bi takođe dobijala sopstveni iznos novca kada se transfer završi – preneli su albanski portali “dosja.al”, kao i “cna.al”.

– Ti portali donose transkripte prisluškivanih razgovora Tačija, gde se vidi da on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata – navodi RTCG.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar