“Narode, ustaj protiv izdajnika!” Završena rasprava, sledi glasanje o smeni Bečića (UŽIVO)

Izvor:
Sputnjik, Foto: Printscreen

Sednica Skupštine Crne Gore završila je raspravu o predlogu za smenu predsednika parlamenta Alekse Bečića.

Dnevni red na kom je samo jedna tačka, glasanje o poverenju Bečiću, usvojen je glasovima opozicije i poslanika koalicije Crno na belo.

Posle izlaganja Alekse Bečića uslediće pauza, pa glasanje o predlogu za smenu.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica izjavio je tokom rasprave da je inicijativa za smenu pokrenuta zato što se formira manjinska vlada.

„Sve je to prekrajanje izborne volje… Narode, ustaj protiv izdajnika, protiv političke korupcije”, poručio je Koprivica ispred Demokrata.

I poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je građane da se na miran i dostojanstven način pobune protiv, kako je rekao, političke korupcije i izdaje.

„Ako to ne uradimo, bolje da nas nema. Ovde se brane obraz, čast, Ustav. Brani se Crna Gora od izdaje“, poručio je Milačić.

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović izjavio je da neće glasati za smenu Bečića i pitao potpredsednika Skupštine i lidera Bošnjaka Ervina Ibrahimovića kako može da stavi potpis na smenu predsednka parlamenta. Bulatović je rekao i da je Ibrahimovićeva odgovornost mnogo veća nego što je ima GP URA.

“Kako će da nas pomiri partija sa tri poslanika”, zapitao se Bulatović.

Poslanik GP Ura Miloš Kontar rekao je da nova vlada mora sarađivati sa svima pa i sa DPS-om iako se, kako je rekao, ta partija neće vratiti na vlast. Milan Knežević iz Demokratskog fronta rekao je, nešto ranije, da je ovaj politički blok spreman da pregovara sa kolegama iz parlamentarne većine i posle smene Bečića.

Predlog za smenu Bečića stigao je iz opozicije, što je deo političke krize u Crnoj Gori koja je kulminirala krajem prošle nedelje smenom Vlade premijera Zdravka Krivokapića.

Demokrate Crne Gore, čiji je Bečić predsednik, pozvale su na proteste ukoliko predsednik parlamenta bude smenjen.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar