21/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Od 1. septembra za ulazak u S. Makedoniju potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR test

Image by <a href="https://pixabay.com/users/cymelium-6211031/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4500711">Cymelium</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4500711">Pixabay</a>

Izvor:
Beta

Strani i makedonski državljani će od 1. septembra za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju sertifikat o vakcinaciji, ili negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali kovid, odlučila je juče Vlada u Skoplju.

Kako se precizira, od 1. septembra makedonski i strani držaljani će u Severnu Makedoniji moći da uđu ako prethodno na graničnom prelazu prilože sertifikat o imunizaciji ili potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja ili negativan PCR test star najviše 72 sata.

Prema dodatnim merama za zaštitu od kovida, građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri dokumeta, biće određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rešenjem Državnog sanitarnog inspektorata.

Strani državljani koji tranzitiraju kroz Severnu Makedoniju moraće da prođu u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da je prilože graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: