19/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Pašaliću javna zahvalnost ombudsmana Bosne i Hercegovine

Foto: Printscreen YouTube/ Insajder

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zbog svog angažmana na stvaranju mogućnosti da se građani koji nisu državljani Republike Srbije, a posebno građani iz Bosne i Hercegovine, vakcinišu protiv Kovid-19 u našoj zemlji, dobio je danas javnu zahvalnost ombudsmana BiH – Ljubinka Mitrovića, Jasminke Džumhur i Nives Jukić.

„Sigurni smo da je ogroman, lični i institucija kojim rukovode, uticaj na odluku nadležnih institucija da se na teritoriji cele Republike Srbije omogući vakcinacija svim državljanima Bosne i Hercegovine koji iskažu interesovanje za to“, navodi se u javnoj zahvalnosti ombudsmana Bosne i Hercegovine koja je objavljena na zvaničnom sajtu te institucije.

Ombudsmani Bosne i Hercegovine ističu da se u proteklom periodu u Srbiji vakcinisalo više od 22.000 osoba koji nisu državljani Republike Srbije, navodi se u saopštenju za medije Zaštitnika građana.

„Odluka nadležnih institucija da se od 3. juna 2021. godine na teritoriji Republike Srbije omogući vakcinacija svim državljanima Bosne i Hercegovine, predstavlja primer humanizma, dobrosusedskih odnosa i daljeg jačanja međusobne saradnje i poverenja između naših država“, navode ombudsmani Bosne i Hercegovine.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: