Predsednik Hrvatske: Mi smo u EU, Srbija NIJE: Izjave Ane Brnabić ne slušam

Izvor:
Vesti online

Predsednik Zoran Milanović osvrnuo se danas na izjavu srpske premijerke Ane Brnabić u Mostaru, da ona nije premijerka hercegovačkih Srba, rekavši da ne sluša njene izjave ni, kako je naveo, “njene ni ikoga od junaka doba zlog”.

– Mi smo EU, oni nisu. Ako ovako nastave, pitanje je kada će – rekao je Milanović upitan da komentariše izjavu srpske premijerke u Mostaru.

Brnabić je juče u Mostaru upitana da li je ona premijerka Srba koji žive u Hercegovini, kao što je Milanović rekao da je premijer Hrvata u BiH, odbacila to poređenje i dodala.

– Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH – rekla je Brnabić.

Milanović je potom rekao da je Subotica možda bila nekada grad u kojem je živelo najviše Hrvata, Bunjevaca. Sada, kazao je, više to nije.

– Možda će neko reći da su Bunjevci Jermenci, ali u principu su Hrvati – rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji.

– Subotica je Srbija, u Srbiji je, etnički sastav je drugačiji. Mi smo korektni, ali nismo budale. Dakle, srpska nacionalna manjina dobija i mojom borbom i postupcima, mojim odlaskom na godišnicu u Srb, ja sam to radio jer sam mislio da ima smisao, a u Hrvatskoj sam dobijao batine – rekao je hrvatski predsednik.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar