Rusija uputila protest Hrvatskoj zbog izjava šefa diplomatije o Putinu

Izvor:

Ambasada Rusije u Zagrebu izrazila je snažan protest Hrvatskoj zbog uvredjivih izjava ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za spoljnu politiku na račun predsednika Ruske federacije su apsolutno neprihvatljive“, saopštila je ruska ambasada.

Uz to se dodaje da je „potpuno nedopustivo kvalifikovati kao ‘režim’ legalno izabrane vlasti Ruske federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smene što skorije“.

„Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa, koji ove godine obeležavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda, da bi se izbegle negativne posledice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske“, ističe se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom Fejsbuk profilu ruske ambasade.

Takođe se naglašava da je potrebno da se “pridržava opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona”.

Hrvatski šef dilomatije nedavno je u medijima izjavio da je Putin počinilac ratnih zločina i izrazio nadu da “ruski autokratski režim” neće dugo trajati.

AKTUELNO
Nastavi čitanje [...]
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare