Spajić: Ne izlazite na ulice Crne Gore ukoliko dođe do ‘nekog neodgovornog scenarija’

Izvor:
Beta, Foto: YouTube

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić koji je u centru afere oko navodne povezanosti s “kraljem kriptovaluta” De Kvonom, pritvorenim u Crnoj Gori, pozvao je danas funkcionere i članove svog pokreta da ne izlaze na ulice ukoliko dođe do “nekog neodgovornog scenarija”, aludirajući na svoje moguće privođenje.

Po svim istraživanjima javnog mjenja, PES bi trebalo da bude okosnica buduće vlade posle nedeljnih izbora, a Spajić slovi za budućeg premijera.

“Njima su ostala još svega dva dana zloupotreba, a nama godine da ispravimo sistem. Čekali smo dugo, čekaćemo još par dana”, naveo je Spajić na Tviteru i dodao da će pobedom na izborima potpuno iskoreniti mogućnost da neko, koristeći moć izvršne vlasti, vrši pritisak na ostale grane vlasti u pokušaju da ostvari političku ili bilo koju drugu korist.

Kazao je da zna da “kreatori fabrikovane afere” pokušavaju na sve načine da izvedu njegovo “montirano privođenje” uz pretres stana da bi se napravila nova medijska senzacija.

“Odgovorni i savesni ljudi u sistemu to blokiraju”, naveo je Spajić na Tviteru.

On je ranije saopštio da premijer u tehničkom mandate Dritan Abazović stoji iza fabrikovane afere i navodnog pisma koje je poslao “uhapšeni kralj kriptovaluta” Do Kvon.

Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavili su danas da su u laptopu “kralja kriptovaluta” Doa Kvona, koji je u posedu policije, dokazi o njegovom zajedničkom poslovanju s Milojkom Spajićem.

Adžić je nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost rekao da postoji mogućnost da je u tom laptopu i dokaz o finansiranju izborne kampanje Spajićevog pokreta.

“Radi se o cifri koja nije zanemarljiva”, kazao je Adžić.

Rekao je da je moguće da se on meša u izborni proces, i da se zbog toga mora reagovati.

“Dobili smo preciznu informaciju da je Spajić imao odnos sa njim od 2018. godine, da su se sastajali i u porodičnoj atmosferi i da su se sastali i pošto je Kvon završio na Interpolovoj poternici. Ko misli da to treba da prećutimo?”, zapitao je Adžić.

Rekao je da su to operativne informacije, a “ukoliko to sve nije tačno, idealna je prilika za demanti. To je vrlo lako. Oni su radili zajednički posao, a ako se to nije desilo, lako će se dokazati. Naša namera je da zaštitimo državni interes”, naveo je Adžić.

Vanredna sednica Veća za nacionalnu bezbednost je zakazana u finišu predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Crnoj Gori kroz tri dana, u nedelju, 11. juna, pošto su pojedini mediji bliski doskorašnjem Demokratskom frontu (DF) i čelnici stranaka tog saveza objavili da je Do Kvon pisao najvišim državnim organima u Crnoj Gori o svojim navodnim vezama s bivšim ministrom finasija Spajićem.

Održavanje sednice je deo javnosti oštro kritikovao navodeći da premijer četiri dana uoči vanrednih izbora zloupotrebaljava državne resurse u partijske svrhe.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare