Uhapšen ambasador Crne Gore u Poljskoj; Dritan: “Nema nedodirljivih”

Uhapšen ambasador Crne Gore u Poljskoj; Dritan: “Nema nedodirljivih”

Uhapšen je ambasador Crne Gore u Poljskoj i bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt.

To je na svom profilu na Tviteru objavio potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, prenosi B92.

“Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet! Dokazaćemo da je država jača od organizovanog kriminala”, napisao je.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je zadržavanje do 72 sata Šegrtu, nekadašnjem direktoru privatne bolnice “Meljine”.

Šegrt je u svojstvu osumnjičenog saslušan za zloupotrebu položaja u slučaju “Meljine”, u kojem, osim njega, tužilaštvo sumnjiči još nekoliko osoba, prenosi RTCG.

Vukčevićeva je 25. decembra na konferenciji za novinare saopštila da su istragom kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za najmanje 10 miliona evra.

“U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore”, rekla je, pored ostalog, Vukčevićeva novinarima.

Oni su, kako je dodala, u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona evra.

“Tim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, izvrši investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona evra i da će kao obezbeđenje za uredno izrvšenje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učindbenu garanciju u iznosu od deset miliona evra”, rekla je tada Vukičevićeva.

Vukčevićeva je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona evra, a da je uloženo svega 17.000 evra.

B92, Foto: Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare