Većina u Sobranju stabilna, nema vanrednih izbora

Izvor:

Predstavnici svih partija parlamentarne većine u Severnoj Makedoniji potvrdili su da je većina u Sobranju stabilna i konstatovali da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, saopštila je vlada u Skoplju, a prenose agencije.

Kako se navodi u saopštenju, danas posle podne je na poziv premijera Zorana Zaeva u zgradi vlade održan sastanak svih poltičkih partija koje čine većinu u parlamentu Severne Makedonije.

„Svi partneri u parlamentarnoj većini bili su prisutni na sastanku i izrazili su podršku vladi. Parlamentarna većina je stabilna i odgovorna prema budućnosti države i naroda“, ističe se u saopštenju.

Zaev sinoć objavio da podnosi ostavku na mesto premijera zbog poraza njegove stranke SDSM na lokalnim izborima, ali ta ostavka još nije upućena parlamentu.

Na sastanku je, kako se navodi, „zajednički konstatovano da Sjevernoj Makedoniji i građanima nijesu potrebni prijevremeni parlamentarni izbori i da bi takvi izbori gurnuli zemlju u političku, ekonomsku, društvenu i bezbjednosnu krizu, ali i zakočili proces evropskih integracija“.

Koalicioni partneri su jednoglasno ocenili da je Sjevernoj Makedoniji potrebna vlada koja daje „rezultate od interesa za građane, posebno u vreme pandemije i energetske krize, sa jasnim evroatlnatskim pravcem delovanja“, navodi se u saopštenju sa sastanka Zaeva i koalicionih partnera u vladi SDSM.

Najznačajniji partner je stranča etničkih Albanaca DUI.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar