22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Zajednička vojna vežba Srbije i BiH u oktobru na Manjači

Foto: Ministarstvo odbrane

Izvor:
Beta

Ministri odbrane Srbije i BiH Nebojša Stefanović i Sifet Podžić najavili su da će oružane snage dve zemlje u oktobru održati zajedničku vežbu na planini Manjača

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, oni su tokom sastanka u Beogradu ocenili da bilateralna saradnja u oblasti odbrane beleži pozitivan trend i da je značajna za unapređenje ukupne regionalne saradnje.

„Takva vrsta saradnje u regionu mora da postoji, jer samo na takav način možemo da garantujemo stabilnost. To je politika Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Regionalna stabilnost garantuje i više investitora i jače ekonomije naših zemalja. Čak i kada se nekada ne slažemo oko nekih tema i kada nismo uvek u saglasju, mi moramo da razmišljamo o budućnosti“, naveo je Stefanović.

Ministar odbrane BiH ocenio je da postoje „neke stvari iz novije istorije oko kojih nikada nećemo moći imati zajednički stav“, ali i dodao da „ta mimoilaženja treba ostaviti istoričarima i nekim drugim institucijama da o tome razgovaraju“.

„Mi definitivno imamo mnogo prečih, globalnih pretnji, sa kojima se zajednički moramo boriti u ovom regionu. Mislim da su najbolji primer ove maske koje nosimo, a imamo i globalno zagrevanje, migracionu krizu i tako dalje. Svi smo definitivno spremni da se okrenemo borbi protiv mnogo ozbiljnijih izazova, koji ne poznaju ni granice ni boju kože ni imena ni prezimena, a ove stvari da polako zaboravljamo i ostavljamo prošlosti“, naveo je Podžić.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: