Produžena ograničenja za ulazak u Nemačku do 10. septembra

Izvor:

Broj zaraženih korona virusom u Nemačkoj opet je u blagom porastu, pa je vlada do 10. septembra produžila ograničenja pri ulasku u zemlju, prenosi danas Dojče vele i dodaje da je protiv korona virusa potpuno vakcinisano 47, 3 odsto stanovništva.

Nemački ministar zdravstva Jens Špan upozorio je stanovništvo da ne zanemaruje mere zaštite, jer broj zaraženih ponovo raste.

Nemačka država će na jesen snabdeti zaštitnim maskama sve zavode za negu starijih osoba, kako bi starački domovi, za svaki slučaj, bili opremljeni „za sve što može da se desi“, rekao je Špan.

Mada će postojeća pandemijska pravila biti produžena do 10. septembra, uvedene su i neke olakšice, pa vakcinisani putnici, koji dolaze iz takozvanih područja sa virusnim varijantama, od 28. jula mogu ranije izaći iz karantina, ako dokažu da je njihova zaštita delotvorna protiv varijante virusa o kojoj se radi.

To je slučaj onda kada Institut Robert Koh utvrdi delotvornost neke vakcine protiv određene varijante virusa i to objavi na svom sajtu.

Novim pravilima uvedena je mogućnost i da se četrnaestodnevni karantin skrati, ako se neko područje proglasi manje opasnim, dok je osoba iz tog područja u karantinu.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar