Putin: Upotrebićemo nuklearno oružje – ako bude trebalo da zaštitimo naš suverenitet

“Mi ničim ne pretimo, ali svi treba da znaju da imamo i da ćemo primeniti nuklearno oružje, ako to bude potrebno u cilju zaštite našeg suvereniteta“, rekao je Putin

Rusija nikome ne preti nuklearnim oružjem. Svi treba da znaju da ga imamo i da ćemo ga primeniti ako bude potrebno da zaštitimo naš suverenitet, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. On je dodao da garanti ruske bezbednosti mogu biti samo vojska i mornarica.

„Čujemo ovakve prazne priče. Odakle one potiču? Iz njihovih sopstvenih izjava, čim neki neodgovorni političar kaže neku glupost, neki drugi koji je visokopozicioniran u Ministarstvu inostranih poslova, raspriča se na tu temu. A, šta mi treba da radimo – da ćutimo? Mi odgovaramo na relevantan način. Čim odgovorimo, oni se uhvate za to i kažu kako Rusija preti. Mi ničim ne pretimo, ali svi treba da znaju da imamo i da ćemo primeniti nuklearno oružje, ako to bude potrebno u cilju zaštite našeg suvereniteta“, rekao je Putin.

On je na pitanje o „crvenim linijama“ i eventualnim napadima na centre donošenja odluka izjavio da će mišljenje sačuvati za sebe jer je to oblast o kojoj treba da odlučuje vojno-političko rukovodstvo.

„To je ipak oblast o kojoj treba da odlučuje, pre svega, vojno-političko rukovodstvo. I ti ljudi koji zaslužuju takva dejstva sa naše strane, moraju, naravno, sami da izvuku zaključak sa čim se sve mogu suočiti, prelazeći upravo te linije“, objasnio je Putin.

Ruski lider je uverio da je Rusija spremna da gradi odnose sa svima, ali da garanti bezbednosti za Rusiju mogu biti isključivo vojska i mornarica.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar